Hava Durumu

Nilüfer’de, AK Parti’ye CHP’den “1.’lik yanıtı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2012 03:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2012 03:15

 

CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin ve Başkan Yardımcısı Fecri Er, kendilerini bize anlatabilme gereğiyle konuğumuz oldular. Kamuoyu önündeki CHP fotoğrafını ve olası nedenlerini de, biz aktardık.
Şahin, kendilerine özeleştiri notları da çıkarıyordu, yeni ilçe kongresini de milat görüyorlar. Şahin, atamalı 11 aydan sonra, kendi asıl yönetim döneminin ilçe kongresiyle başladığını vurguluyor.
Henüz 32 yaşında ve yeni yönetim kurulunda belirleyici olduğunu ifade ediyor, ardından “Yönetim kurulu, bildiğim ve çalıştığım isimleri barındırıyor. Parti içerisindeki problemler ve çekişmeleriyle değil, kendi meslekleriyle ön plana çıkanlardan oluşuyor.” diyor.
Geçiş süreci ve yeniden yapılanma adımlarını dinledik. İlçedeki siyasi rekabet için de, “Genel seçimler zemininde AKP ile kafa kafayız. Yerel seçim zemininde ise, açık ara 1. olduğumuzu düşünüyorum.” yorumunu yapıyor.
Yerel seçim sürecine yönelik çalışmaların yanı sıra, öncelikli ele alınan çifte noktaya değinerek, “Bizlere ulaşan görüş ve tespitlerimize göre, CHP’nin halk ve üyeleriyle iletişim sorunu vardı. Öncelikle üyelerimizle etkin iletişim kurmanın adımlarını attık. Halkla iletişim politikası da geliştiriliyor.” açıklamasında bulunuyor.
Şahin, yakın gelecekte Nilüfer’de halkın tümüne erişmeyi planladıklarını, her seçim sandığı başına, kayıtlı seçmenin %10’u kadar üye sayısı hedeflediklerini söylüyor. Öncelikle en büyük 16 mahallede tamamlanan uygulamayla mahalle kurulu oluşturulduğunu dile getiriyor.
Merkezi ve yerel yönetimlerinin icraatıyla değerlendirileceğini de belirtirken, “Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in çalışmaları ve son seçim beyannamesindeki gidişatı ele alıyoruz. Son durum ve nelerin yapılacağı da, böylece gündeme gelmiş olacak.” diyor.
Bozbey’in yeniden adaylığı veya rotasının Büyükşehir Belediyesi olup olmayacağı yönündeki söylenti ve tartışmaları da anımsatınca, “Bozbey’in kararı önemlidir. Adaylığını, bizle paylaşır ise, düşüncemiz kendisinden yana olur.” yanıtını aldık.
Konuşulan “Nilüfer’de CHP’nin değil, Mustafa Bozbey’in iktidarı var.” Yorumuna değinince de, “Mustafa Bozbey’in belediye başkanlığı yolu, öncelikle CHP’nin tercihiyle başlamıştır. Bozbey, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, örnek alınan, başarılı bir belediye başkanıdır. Siyaseten, CHP için avantajları çok olan belediye başkanıdır” ifadesini kullanıyor.
Nilüfer’in sınırları ve nüfusu küçük, ancak siyaseten anlamı çok büyük bir ilçe olarak, yeni yerel seçimlerin sürecinde hem kentin hem de CHP ve AK Parti’de çok konuşulacaktır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.