Hava Durumu

Nilüfer, “bayram” yeri!

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2013 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 07:47

Büyükşehir’in meclisinde AK Parti oylarıyla Ahmet Taner Kışlalı’nın ismi Nilüfer’in bulvarından kalkarken, ilçe meclisinin oybirliği kararıyla da, mahallelere bayram isimleri geliyor.
Nilüfer Belediye Meclisi’nin geçen yılki kararına göre, 3 mahalleye sınır düzenlemesi getirilmiş ve 3 yeni mahalle ilan edilmişti.
Yeni gelişim süreciyle ilerlemelerin kaydedildiği ve cazibe durumuna gelen Özlüce, Ertuğrul ve Altınşehir, yeni yerel seçimlerin ertesi günüyle artık küçülmüş olacak.
Cumhuriyet Bayramı’nın 29 Ekim’i, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 23 Nisan’ı ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 19 Mayıs’ı, mahalle ismiyle günlük hayattaki yerini alacak.
Yeni mahallelere ilk muhtarlar, yerel seçimlerde seçilecek ve sınır taksimi içerisine alınan mahalle sakinleri, tercihlerini yapacaklar.
Özlüce’de, güneyindeki Uğur Mumcu Bulvarı, doğusundaki Lavanta Sokak, kuzeyinde Egemenlik Caddesi ve batıda Batıkent ile Egemenlik Caddesi arasındaki alan, 19 Mayıs Mahallesi’ne dönüştürüldü.
Ertuğrul’da, doğusundaki Özlüce Bulvarı (eski Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı), güneyindeki İzmir Yolu, batısındaki Ayvalı Dere ve kuzeyindeki Abdi İpekçi Caddesi arasında, 29 Ekim Mahallesi oluşturuldu.
Altınşehir’de, doğusundaki Ata Bulvarı, güneydeki İzmir Yolu, batısındaki Bülent Ecevit Caddesi ve kuzeyindeki Gri Cadde ile 75.Yıl Bulvarı arasındaki alan da, 23 Nisan Mahallesi olarak kayda geçirilmişti.
Söz konusu kararların alındığı oturumda, diğer bazı mahalleler ve beldelerde de, sınır düzenlemeleri yapılmıştı.
Uludağ Üniversitesi’nin 3 ayrı mahalle içerisinde bulunması ve mahalle sınırının bazı binaların ortasından geçmesi nedeniyle, Özlüce Mahallesi ile Yolçatı Köyü arasındaki bölümü, Görükle’deki Sakarya Mahallesi’ne dahil edilmişti.
Belde statüsü kaldırılan Görükle’deki Sakarya Mahallesi’nin kuzeyindeki Nilüfer Çayı, doğusundaki Uludağ Üniversitesi sınırı, batısındai İrfaniye ve güneyindeki Fevzi Çakmak Caddesi ile İzmir Yolu sınır olacak şekilde, Görükle Mahallesi’nin oluşumu sağlanmıştı.
Görükle’deki Dumlupınar Mahallesi, kuzeyinde Fevzi Çakmak Caddesi, doğusunda Atatürk Caddesi, güneyde İzmir Yolu ve batısında İrfaniye şeklinde, Dumlupınar Mahallesi olarak belirlendi.
Görükle Zafer Mahallesi ile Görükle Kurtuluş mahalleleri arasındaki alana, İzmir Yolu Göçmen Konutları Kavşağı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı, güneydeki Göçmen Konutları sınır olacak, Zafer Mahallesi yerine Balkan Mahallesi olarak değişiklik geti-rilmişti.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, milli bayramların yeni mahallelere ismen verilmesine ilişki olarak, “Nilüfer’in geleceğine olumlu bir katkı yaptığımıza inanıyorum. Hepimiz için çok önemli olan milli bayramlarımızın isimleri sonsuza dek Nilüfer’de yaşayacak” demişti.
Yeni sınır düzenlemesi ve oluşturulan yeni mahalleler, yerel seçimlerin yapılmış olmasıyla beraber, yürürlüğe girecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.