Hava Durumu

Nereden nereye…

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2012 01:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2012 01:03

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, son yıllardaki önemli adımlar sayesinde, bir büyük kentin ihtiyacı ve beklentilerine yanıt verildiğini söylüyor.
Çözüm ve yatırım hamlesi vurgulanıyor.
Bir yandan Büyükşehir Belediyesi ve diğer yandan iktisadi teşebbüsü olan Bursa Ulaşım A.Ş. uygulamalarıyla ulaşıma soluk aldırıldığını, halka kolaylık ve konfor sağlandığını, zaman kazandırıldığını belirtiyor.
2000’li yıllarla beraber, özellikle raylı sisteme geçilmesinin önemine değinerek, “Radikal ve köklü bir çözümün projesi olan BursaRay, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi ve yatırımlarında, önemli paya sahiptir.  Son birkaç yıldaki adımlar, büyük hamlenin de adımları olmuştur.” diyor.
Konforlu ulaşım hizmeti gayesiyle çarpıcı adımları anımsatarak, “BursaRay, kentin farklı yakalarını birbirleriyle bağlıyor ve uzakları birleştiriyor. İlk aşamanın vagonlarına, klima takıldı. Elektronik ücret toplama sistemiyle ödeme pratikliği getirildi. Cumhuriyet Caddesi’ndeki tramvay, tarihi hanlar bölgesine turizm odaklı bir işlev görürken, kentliye de pratik odaklı ulaşım sağlıyor. Otobüs filosu da, konforlu ve çevreci hizmet için tümüyle yenilendi.” şeklinde konuşuyor.
Altın, minibüslerin otobüse dönüşümüyle trafiğe rahatlama getirildiğini, raylı sistemle beraber halkta memnuniyet oluştuğunu belirtiyor. Özel halk otobüslerinin yenilenme sürecini de dile getirdi.
Kentin merkezine yönelik tramvay ring hattının yapımına da süratle devam edildiğini, yeni hat hazırlığı da yapıldığını söyledi.
Olumlu tepkilere işaret ederek, “Altıparmak’taki esnafımız da projenin bitirilmesini bekliyor, çünkü caddeye hareket geleceğini düşünüyor. Otobüslerin azaltılması gerektiği de, bize iletiliyor. Halkımızın beklentileri de, bize yön veriyor.” görüşünde bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş.’nin kent için üstlendiği rolü ve kazanımlarına dikkati çekiyor ve “Hafif raylı sistemden otobüse, deniz yolundan tramvaya, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım politikası ve hedefleri, kendi ulaşım şirketiyle canlılık kazanıyor, hız elde ediyor ve uygulamaya geçiriliyor.” ifadesini kullanıyor.
Kamusal hizmet sorumluluğunun fedakârlıkla yerine getirildiğinden, halkın beklentilerine kulak veren yerel yönetim anlayışından söz ediyor.
…Ve!
Bursa’nın ulaşım düzenini ve geleceğini ele alan özel bilimsel çalışmaya da dikkati çekerek, son noktayı koymuş oluyordu:
“Uluslararası deneyime sahip Dr. Brenner firmasına, Bursa Ulaşım Master Planı hazırlatılmıştır. Büyükşehir Belediyesi, günübirlik düşünceler ve palyatif uygulamalarla değil, bilimsel çalışmalarla beraber, kalıcı çözüm politikası yürütmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.