Hava Durumu

Muhaliflere, ‘konsey’ tasfiyesi mi?

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2015 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 07:15
Sayılı günler sonra…
Bursa Kent Konseyi’ne, başkan seçilecek.
Diyarbakır’ın Bursa’daki hemşeri derneğine başkanlığı yürüten Şehmus Şeviş, adaylığını ilk ilan eden olmuştu.
Konsey üyelerine ait listede önceden başlatıldığı söylenen düzenleme yürütülürken, henüz listenin son durumuna ilişkin açıklama da yok.
Vefat eden Semih Pala’nın yerine, Yürütme Kurulu’ndaki en yaşlı üye Şuayip Toprak’ın vekilliğiyle de Haziran 2016’ya kadar yönetim sürebilecekti.
Şimdi, takvim işliyor.
Üyeliklerde, dernekler başı çekiyor. Olası kapanma ve aktif üyeliğin gözetilme gerekçeleriyle de listenin güncellenmekte olduğu öne sürülüyor.
Böyle denilse de…
Çelişki ve tuhaflıklar var.
Bize kadar ulaşan bir güncel son durum listesinde, kamusal yönetime muhalefetlikleriyle bilinen ‘İnşaat Mühendisleri’, ‘Mimarlar’ ve ‘Şehir Plancıları’ odaları ile diğer bazı meslek odaları yoklar.
Artık….
‘Hemşeri’ örgütlenmelerinde, federasyonların da bulunduğunu dikkate alırsak, bazı il dernekleri de bir yana, köy derneklerine bile yer veriliyor. 
Halk oyunları ve cami derneklerinin bile yer aldığı listede, bazı meslek odalarına ‘tasfiye operasyonu’ gibi tabloyla karşı karşıyayız.
Bu arada…
Büyükşehir Belediyesi’nde, Pala’nın yerine ‘Başkan Danışmanı’ olarak atanan Hasan Çepni’nin, yine Pala gibi, Bursa Kent Konseyi’ne, ‘başkan adayı’ çıkarılacağı da konuşuluyor.

***

Meslek odaları ‘suskun’

Genel seçime gidiliyor, ancak…
Bursa’da, hem ülke hem de kenti için önceki yıllarda siyasi partilere seslenen ve bildirgiler sunan başlıca teknik meslek odaları, 7 Haziran’ın sürecindeki gibi suskunluğuyla dikkati çekiyor.
‘İnşaat Mühendisleri’, ‘Mimarlar’ ve ‘Şehir Plancıları’ odalarında yönetimler değişirken, önceki döneme göre, görüntü de değişti.

***

Büyükşehir’den 136 yıl sonra tören

Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara yolunda yaptırdığı yeni ana hizmet binasına, genel seçim süreciyle beraber açılış töreni düzenleniyor.
Bugün saat 17:00’de düzenlenecek törenin sunumunda, “Büyükşehir Belediyesi, 136 yıl sonra yeni binasında” deniliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.