Hava Durumu

Muhalefetlikte Bursa’yı TBMM’de CHP sırtlıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2015 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 08:43
7 Haziran’ın ertesiyle…
2 ayı aşkın, süre geçti.
Erken genel seçim sürecine girilirken…
Bursa’nın kısa dönemlik durumuna düşen parlamenterler arasında, muhalefet konumundaki CHP’lilerin aktif olduklarını görüyoruz.
İdealist hekimliğine, idealist milletvekilliğini de ekleyen Dr. Ceyhun İrgil, farklı konu ve gelişmelere ilişkin önergelerle dikkati çekiyor.
Soru işaretlerini, bakanlara taşıyan İrgil, ayrıca parlamento araştırması istemiyle toplu imza verenler arasında da oluyordu..
Aydınlatma ve çözüme yönelik araştırmalar yürütülmesi için 30’a yakın girişimde yerini alan İrgil, hem ülkemiz hem de kenti adına hallaç pamuğu atar gibi tutum yürütüyor.
İrgil’den Prof. Dr. Lale Karabıyık’a, Erkan Aydın’dan Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal’a,  hem önergeler kaleme alınıyor hem de gündeme ilişkin açıklamalar yapılıyor.
MHP’ye baktığımızda, CHP gibi değiller.
Hatta…
Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım’ın meclislerindeki MHP, parlamentodaki MHP’ye göre farklı, yani dinamik çalışıyorlar..
Bursa’nın  HDP’li milletvekili Asiye Kolçak, Bursa’ya ilişkin olarak, mevsimlik işçilerin durumunu soru önergesine taşıdı.
Şu, bir gerçek…
Bursa’nın, hem hükümetten hem de gönderdiği tüm milletvekillerinden beklentileri büyük olan, büyük bir kent durumunda bulunuyor.

CHP’li Akdoğan’dan, kule tepesinde selfie

CHP’nin il eski başkanlarından, makine mühendisi Gürhan Akdoğan, İzmit Körfezi’ndeki köprüye ait çalışmaları yerinde inceledi.  Kulede, 260 metre yükseklikte mühendislik harikasını gezerken, selfie fotoğraf çekti.



Dağ ilçeleri, Büyükşehir’in  “kanatları altında”

Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü, özellikle Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçeleri için hizmet yağmuru anlamına geliyor.
Bursa’nın merkezi ilçeleriyle aynı koşul ve standartların sağlanması için altyapı hizmetlerine önem ve öncelik veriliyor.
Bu doğrultuda…
Mevcut yolların iyileştirilmesi ve yeni düzenlemeler için yeni bir çalışma programı uygulanacak. Toplam 14 bin tonluk asfaltlama için ihale yapılacak.

Pirinç Han, Bursa’nın değeri değil mi?

Gazeteci İkbal Turan’ın sosyal medyada paylaştığı bir düşünce ve video, Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri tarafından dikkate alınmayı gerektiriyor.
Cep telefonuyla Tarihi Pirinç Han’dan görüntüler çeken ve paylaşan Turan, “Tarihi Pirinç Han’ın, acınacak durumu” yorumunda bulunuyor.
Cumalıkızık ve tarihi hanlarıyla…
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Bursa’da, Pirinç Han da, kentin ortak değeri ve dünya mirası sayılmıyor mu?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.