Hava Durumu

Muhalefet dakikalarca konuştu, Başkan birkaç dakikada bitirdi!

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2012 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2012 08:47
Söz konusu Bursa'nın en büyük ilçesi olunca, yereldeki siyaset ve kamusal yönetimin icraatı, özel önem taşıyor.
Osmangazi Belediye Meclisi'nin geçen haftadan düne uzatılan oturumunda, 2011 yılının icraatı, ele alınacaktı.
1 yılın muhasebesi!
Usul gereğince…
Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iktidar partisinin sıralarındaki yerini aldı ve meclisin genel idaresini de, vekiline bıraktı.
İlk söz, muhalefetteydi.
CHP ve MHP konuştu.
Onlarca dakika…
Toplamda, 1 saat aşıldı.
Kürsüde, ilk MHP vardı. Eleştirel açıklamalarda bulunan Cemil Aydın için pek not tutmaya gerek kalmadı.
Yerel seçimlerin tam yıldönümünde medyada yazarları ziyaret etmiş ve MHP'nin neler düşündüğünü günler öncesinden kamuoyuna aktarmıştı.
Dün için…
Geriye, tutanaklara geçmesi kalıyordu.
Oturumlarda daima gündeme getirilmek istenen Doğanbey kentsel dönüşümü, hem önceki yılın hem de AK Parti'nin 2 dönemdeki icraatı için başlıca eleştiri konusu oluyordu.
Projenin içeriği ve süreci hakkında, bilgi edinme ve muhatap sorunu da ortaya konuldu. Bu durumu, meclis üyesi olarak yaşadığına da işaret etti.
İktidar açısından, milletvekilinden siyasetçisine, bakanlık ve valisine kadar, projeye artık özeleştiri getirildiğini de söylüyordu.
Ana muhalefet sözcüsü Osman Ayradilli de, genel çerçeve içerisinde konuştu ve eleştirdi. Yönetimsel açıdan, özellikle bazı hususlara değinildi.
Büyükşehir Belediyesi'nin yanında, ilçe belediyesinin kendi özgün kimliğini gözetebilmesi gerektiğini dile getirdi. Otoriterlik ve tutarlılık beklentisi vurgulandı.
Kentsel düzenin yürütülebilmesinde, hem imar ve planlama hem de zabıta politikalarını eleştirdi. Bu 2 temel alanda, özen ve önemin gereğine değindi.
Muhalefet, onlarca dakika konuştu, ancak AK Parti grubu adına, görüş beyan edilmeyeceği açıklandı ve siyasi irade konuşmadı.
Onlarca dakika eleştiriye uğrayan Dündar da, konuşmasını aksine birkaç dakikada da bitirmeyi tercih etti.
Farklı görüş ve önerilere açık olduğunu söylüyordu, ancak eleştirileri de kabul etmedi. Kısa cümlelerle kavramsal yanıtlar verdi.
Osmangazi Belediyesi'nce, yerel seçimlerin yıldönümüne özel basın toplantısı düzenlenmeyeceği günler öncesinde duyulmuştu. Tartışma oluşunca, son dakikada da kararın değişebileceği konuşuluyor.
Genel icraatın değerlendirileceği dünkü meclis toplantısı da, çok önemli bir buluşmaydı. Hem atmosfer açısından hem de siyaseten, beklentilerin de altında gerçekleşti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.