Hava Durumu

Müezzinoğlu’ndan ‘dünyanın tepkisi’

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2016 01:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2016 01:26
Yeni hafta başıyla...
Türkiye, şehitlerini uğurlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AS TV’de konuğumuzdu.
Canan Deniz’in moderatörlüğünde, Kemal Göz ve Bilgehan Hacıoğlu’yla beraber, sorularımızla Türkiye’nin gündemini ele aldık.
Terörle mücadeleyi, dünyanın sorunu olarak tanımlarken, Türkiye’ye, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO’nun tutumunu eleştirel duruma taşıyorduk.
Bakan Müezzinoğlu, dünyada ‘terörle global mücadele verildiği’ düşüncesini taşımıyor, yaşanan sorunun neden olarak, muhatap dış güçlerin kendisini gösteriyor.
Terörü, global bir denge bozucu araç olarak tanımlıyordu ve kendi gücünün organizasyonu için kullananlar olduğunu vurguluyordu.
Dünyada, demokrasi ve insan haklarından söz edenlerin, Türkiye ve çevresinde yaşananlara, hem demokrasi hem de insani bakmadığını söylüyor.
Terörü besleyen para kaynakları ve silahlarının ‘elde edilmeleri’ açısından da, dünyadaki muhatap üst akılı hedef alıyordu.
Bakan Müezzinoğlu, “Terör, global hedefleri olanlar tarafından kullanılıyor” diyerek, böyle bir hedefte, Türkiye’nin de bulunduğunu vurguluyordu.
Türkiye’ye karşı...
Terör, maşa!
İktidardaki siyasi partinin başlıca ismi ve hükümet kabinesinin üyesi olarak, tüm yaşananların ve oynanan oyunların farkında olduklarını ortaya koyuyordu.
Toplumsal birlik ve beraberliğe önemle...
Gelecek için güven mesajı verdi.

Sönmez Holding’e ‘TL’ teşekkürü

Sönmez Holding’e ait AVM’lerin mağaza kiralarında dövizden vazgeçilmesi nedeniyle hükümet kanadından teşekkür geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, milli ve toplumsal olguyla AS Outlet ve Kent Meydanı AVM’de TL’ye dönüş kararı alan Sönmez Holding’e teşekkür etti.

Bakan’dan çarpıcı ‘kıyaslama’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, döviz kuru ve asgari ücretle ilgili tartışmaları, çarpıcı örneklemeyle değerlendirdi.
Önceki hükümetlerin dönemiyle 1000 ABD Doları’nın 6.8 asgari ücretliye karşılık geldiğini, ancak son durumla 1.8 asgari ücretli çalıştığını söylüyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.