Hava Durumu

Mudanya’ya ‘sahil’ projesi, artık 2017’ye!

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2016 07:21
Yaz denilince…
Sahil yolları, bir başkadır.
Bursa’nın tarihi, doğal ve kültürel özelliklere sahip deniz ilçesi Mudanya, yargı kararıyla duran ve geciken sahil yoluna ancak 2017 yazıyla kavuşacak.
Anımsanacağı üzere…
Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesinde, teklifiyle ilk sırayı alan firmanın, işin ardındaki firmaya verilmesiyle açtığı davayı kazanması, inşaatın ve sürecin durmasına neden olmuştu.
Halk arasında pek bilinmeyen bu gelişme ve durumla sahil yolunun günlük hayattan kopması, Büyükşehir Belediyesi’ni boy hedefi durumuna getirmişti.
Geçen yıl…
Yaz süresince bir şey yapılmazken, yılın son çeyreğinde de ise itiraz sahibi firmayla sözleşme yapılacağı ve inşaata başlanacağı açıklanmıştı.
Yeni yaz eşiğine gelinirken…
İtiraz eden ve işi üstlenmesi gereken firma, sözleşmeyi imzalamaya gelmedi. Üstkelik, davete ilişkin resmi bildirimin de, adres belirsizliği nedeniyle yaklaşık 1.5 ay yapılamadığı öğrenildi.
Yeni ihale açılırken…
İtiraz eden firma da, işten olan firma da, katılmadı.
Çifte şaşkınlık şoku yaşandı.
29 Mart’ta, yeni ihale var.
İskele ile Mütareke Binası arasındaki arasındaki 1 kilometrelik sahil yolunda, 1 kafeterya, 4 büfe, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çevre düzenlemeleri ve 500 metre rıhtım duvarı yapılabilmesi için ancak yeni bir ihale süreci geçiriliyor.
İnşaat süresi 330 gün, bir ihtimal 2017 yazına!

Bursa’dan askere ‘uçak’


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Genelkurmay’daki görüşmeleri, Bursa’nın sanayide hedeflediği havacılık ve savunma alanlarıyla önem taşıyordu.
Bursa’daki yerel firma, Almanya’daki ünlü markaya ait çift kişilik uçak fabrikasını almıştı ve kentinde de, üretim yapacaktı.
El değiştirmeden önce Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri’nin de (İngiltere),  eğitim uçakları almak için sipariş verdiğini duyduk..

‘Hayırsever’ belediye Büyükşehir


Büyükşehir Belediyesi, hem fiziki projeler hem de ve hibe destekleriyle farklı il ve kıtalarda da boy gösteriyor.
Bu ay, ihalelerle…
Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı’na, 500 seyircili bir ‘Spor Salonu’ kazandırılması sağlanacak.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü için de, yapımına daha önce başlanan yeni hizmet binasının inşaatı tamamlanacak.

CHP, Bursa’da işşsize ‘işveren’ olmak istiyor


CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa’da örgütün canlılığı ve halkla bütünleşik olmak için yeniden yapılanma yürüttüklerini vurguluyor.
Vaat veren ve umut dağıtan muhalefet yerine, üreten ve somut çalışmalarıyla da günlük hayatın içerisinde bir CHP hedefliyor.
Örneğin…
İş edinmek isteyenlerin başvurularıyla veri bankası oluşturulacak. İşe yerleştirme için camia ve iş çevreleriyle temas kurulacak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.