Hava Durumu

Mimarlardaki ‘büyük’ yarışı Şimşek kazandı

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 07:04
Bursa’da mimarlar ve şehir plancıları ile jeofizik mühendisleri, meslek odalarında yeni dönem için dün sandık başına gittiler.
Mimarlar Odası’ndaki sonuçlar, İnşaat Mühendisleri Odası’nın eski başkanı Necati Şahin’in oğlu Ömer Faruk Şahin’in yarışa girmesiyle çok merak ediliyordu.
Sandıkta, çekişme yaşandı.
Seçimlere, bin 651 üyenin 548’i katılırken, yeni dönemin 7 isimden oluşacak yönetim kurulu için ‘çarşaf liste’ yöntemi uygulandı.
Bu nedenle…
Yeniden aday Başkan Can Şimşek’in listesinden 5 ve Şahin’in listesinden 2 üyeyle yeni dönem yönetim kurulu oluştu.
Görevine devam edecek olan Şimşek’in kendisine 258 oy çıkarken, karşı listenin sahibi Şahin’e 259 ve kendisiyle beraber listeyi delen Nazlı Yılmaz’a 260 oy verildi.
Yeni dönem yönetim kurulu, Şimşek ve listesinden Üzeyir Güven (281 oy), Zuhal Aslı Saka (274 oy), İlke Çalışkan (281) ve Seyhun Öner’le (242 oy) beraber, Şahin ve Yılmaz’la şekil aldı.
Sayımların heyecanlı geçtiği seçimde, Şimşek’in listesinden Zümre İlgün Selçuk ve Serhat Sarğın ise, yönetim dışında kaldılar.
Şahin ve Yılmaz’ın, yönetimde kalmayacakları beklense de, böyle bir kararın, dün gündemde olmadığı konuşulu-
yordu.
Listesinden sayısal olarak, yönetim kurulunu oluşturabilmeyi kaybeden Şahin’e, müteahhitlik çevresi ve sol çizgiden kaymalarla destek geldiği, kulislere yansıdı.
Sonuca, “Kazandık, ama kaybettik.” yorumu yapıldı.

Uyanık yeniden ‘Başkan’


Şehir Plancıları Odası’nın önceki dönem başkanı Füsun Uyanık, dün 258 üyeden 45’inin katıldığı tek adaylı yeni seçimde, 43 oyla göreve döndü.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bürokratı Uyanık, yeni dönemin yönetim kurulunu, kendi başkanlığı dönemiyle Hakan Karademir, Belinda Fatma Erişçi, Gülçin Tunç, Mehmet Fatih Koç, Necat Akın ve Sevilay Çetinkaya’yla beraber yürütecek.

Jeofizikçiler de, ‘sandık’ başındaydı


Jeofizik Mühendisleri Odası’nda 3 dönemin ardından yeniden aday olmayan Murat Arabacı’nın desteklediği Yılmaz Uzunoğlu, dün 34 oyla yeni başkan seçildi.
Yönetime, Murat Abi, Osman Uludağ, Ergün Şen, Tuğba Şengök Çakmak, Güven Aslan ve İrfan Atak girerken, rakip Mehmet Samast ise 18 oyda kaldı.

Mudanya’da ‘Karadeniz’ fırtınası estirildi


Mudanya Belediyesi, hemşeri derneğiyle işbirliği organizasyonuyla ‘3. Mudanya Karadeniz Festivali Hamsi Şöleni’ düzenledi.
Başkan Hayri Türkyılmaz, 1 ton hamsinin dağıtılmasının hedeflendiği kültürel buluşmada, ekmek arası balık dağıttı.
Horon tepilirken, sanatçılar renk kattı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.