Hava Durumu

Millet, bugün vekillerini ve hükümeti atıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2015 08:14
Artık…Büyük gün! Türkiye, en rekabetçi, en heyecanlı, en renkli ve sonucu en merak edilen bir genel seçim dönemini yaşadı.
Millet oylamasıyla…
İktidarı; hükümeti belirlemekle beraber, toplumun kaderi, ülke ve kentlerinin kaderleri de teslim edilmiş olacak. 
Siyasi partiler, kentlerin sokak, cadde ve meydanlarında, yazılı, sözlü, görsel ve sosyal medyada, bir büyük hedefin ve yönetsel iddianın yarışını yürüttüler.
Yarın itibariyle...
Toplumun, ülkenin ve kentlerin geleceği için yeni hizmetlerin, yeniliklerin ve ilerlemelerin kaydedileceği yeni dönem diliyoruz.
Bugün…
Bursa olarak…
İktidarı ve muhalefetiyle tüm milletvekilleri, ilin sorunları, çözüm ve beklentileri, hedefleri için üzerlerine düşeni yapmalılar.
TBMM’nin önemli, başlıca ihtisas komisyonlarında yer alınabilmesi, genel kurul çalışmalarında dinamik duruşu bekliyoruz.
İktidar kim olacaksa…
Bursa’ya hizmette, üretken olmalı ve zamanla yarışmalı
Muhalefet kim olacaksa…
Hem ihtisas komisyonları hem de genel kurul çalışmalarıyla üzerine düşen denetimi ve refleksi, gerektiği şekilde ortaya koymalıdır.
Ankara’da, ihtisas komisyonları ve genel kurul çalışmalarında bulunmak da yetmiyor, Bursa’nın kentsel lobiye ihtiyacı bulunuyor.
Son söz…
Haydi hayırlısı!

BUGÜNLERİ GÖRDÜK

Turizmle…
Büyük adım ve hedefleri bulunan Bursa’ya, 1 yıla yakın süredir kültür ve turizm il müdürü atanamıyor ve her fırsatta vurguluyorduk.
Yasama dönemi bitmek üzereyken, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Abdullah Damar göreve atandı.
Konya’dan İmam Hatip’li ve Bursa’dan İlahiyat’lı Damar, okullarda yöneticilik yapmakla da beraber, İslam Felsefesi ve Tasavvuf Tarihi’nde araştırmacı, deneyimli ve öğretici…

Kültür ve turizm politikası ve hizmetleri açısından, üzerine düşeni layıkıyla yapacağı ve kente kazanımları olacağından söz ediliyor.
Kendisiyle konuştuk.
Bursa’yı, tarihsel ve kültürel değerler bütünlüğü olarak yorumluyor. Elinden geleni yapacağını belirtirken, farklı bürokrat olacağını düşünüyoruz.
Bazı gözlem, düşünce ve öngörülerimizi, bu sütunlardan okuduğunu ve bildiğini söylerken, aynı görüşte olduğunu söylüyordu.
Turizm Enformasyon Bürosu’nun özel önemini belirtirken, atıl Bursa Türk-İslam Eserleri Müzesi için de özel ilgili olacak.

AKPINAR'DA DÖNÜŞÜM, YENİDEN GÜNDEMDE

Mudanya yolundaki 1050 Konutları’nın dönüşümü, bazı özel firmaların girişimleriyle yeniden gündeme geldi.
Büyükşehir Belediyesi, kendi projesini itiraz taleplerin de etkisiyle beklemeye almıştı, ancak mülkiyet sahipleri yeni gelişmelerle karar almayı tartışıyor. 
Dönüşüm ve dayanışması için kurulan derneğin başkanlığını yürüten Ertan Tunçer, “Karşı değiliz.” diyor, ardından beklentileri vurguluyor.
Bölgenin mevkisi ve arsa değerine dikkat çekerek, “Evlerin sahibiyken kiracı durumuna düşürür gibi borçlandırmayacak ve süreçle mağdur etmeyecek güçlü yatırımcıların teklifi önem taşıyor” ifadesini kullanıyor.

SOSYAL MEDYA MEYDANI

İl ve ilçelerle…
Siyasi partiler, meydanlardaydı.
Yanı sıra…
Sosyal medya da, meydan oldu.
Çok daha  fazlasıyla…
Dolduran da konuşan da halktı.
Mitingleri takip edenler…
Düşünce, gözlem ve fotoğraflar paylaştı.
En fazla kalabalığı toplayan sosyal medya meydanı, farklı düşünenlerin ve farklı siyasi partilerin istisnai buluşma yeriydi.
Düşünceleriyle…
Halk da, destek ve karşıtlığıyla yarıştı.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.