Hava Durumu

MHP’den Bursa’da ‘kırmızı çizgi’ mesajı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2016 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 07:50
Bursa’da MHP camiası, dün...
Türkiye’nin gündemindeki siyasi gelişmelerle ilgili olarak, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman’ın katılımıyla bir araya gelinmişti.
Genellikle...
İktidardaki AK Parti’nin gövde gösterilerine sahne olan Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, bu kez MHP fotoğraf veriyordu.
Yeni anayasa için...
Büyükataman’ın, AK Parti’yle beraber çalışma içerisine girmiş olmalarını, camiaya nasıl izah edeceği de merak ediliyordu.
Sözlerine başlarken, maksadını aşan düşüncelerle karşılaştıklarını belirtirken, Cumhurbaşkanı’yla kaotik ve hukuk ihlalleri ortamı oluştuğunu iddia ediyordu.
Yeni anayasayı, Türkiye’nin hukuka dayalı bir yönetimsel sisteme kavuşması için gereklilik olarak gösterirken, MHP’nin düşünce ve seçim beyannamelerine de dayandırdı.
İktidarla çalışılırken...
Mevcut anayasanın ilk 4 maddesinin, değiştirilmesine karşı oldukları ve mücadelesini de verdikleri ‘Kırmızı çizgi’ olarak tanımladı.
Vatandaşlığın tanımı, kuvvetler ayrılığı ve üniter yapısını aynen koruyan bir yeni anayasayı önemle ifade ederek, “MHP, dün neredeyse bugün oradadır.” diyordu.
Ülkenin geleceği için yeni anayasa sürecine katıldıklarını belirtirken, MHP’nin kendisine ait değer yargılarından vazgeçmediğini söylüyordu.
MHP’nin tutumunu ortaya koyarken, anayasanın ilk 4 maddesi için “Taviz vermemizi bekleyenler, avuçlarını yalayacaklar.” ifadesini kullanıyordu.

Büyükşehir’e MHP’nin rolü


MHP’nin Bursa’daki büyük buluşmasında, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup sözcülüğünü yürüten İhsan Bilgili de konuştu.
Önemsedikleri yapıcı muhalefetin değerlendirmesini yaparken, kendilerine verilen sorumluluğu, anlattığı örneklerle kürsüye taşıdı.Kentin yönetimi ve geleceğine, katkılar vurgulandı.

Koçdemir’de endişe ve uyarı


MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Bursa’da bir araya gelen MHP camiasına, ülkenin durumunu değerlendirdi.
Türkiye’nin ciddi darboğazdan geçtiğinden söz ederken, bankaların kârlarına dikkati çekerek, “Finansal kesimin tuzu kuru!” yorumunu yaptı.
Ekonomik gidişat gerekçesiyle... Endişe ve uyarı paylaştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.