Hava Durumu

Merinos’la Bursa farkı!

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2013 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2013 08:28

Önceki akşam…
Kentli buluşması ve kenetlenmesinin yaşandığı Merinos Parkı’ndan, daha bir başka güzel izlenim ve düşüncelerle ayrıldık.
Bursa Kent Konseyi’nin iftarı, kenti için aynı çatısı altındaki kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bireyleri, ramazan sofrasıyla bir araya getiriyordu.
Başkanlığı yürüten Semih Pala, kentin bugünü ve geleceği için belirli bir üslup ve dengeyi önemsediklerini anlattı.
Gelinen son noktayla Türkiye’ye örnek bir marka olduklarını ifade ederken, 49 ayda 5 bin 748 etkinlik yapıldığını dile getirdi.
Kentler düzeyindeki ilk kuruluşu gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Erdem Saker’e vefa da vardı.
Duygulu anlar yaşayan Saker, içerisinde bulunulan yüzyılı, yerel demokrasi yüzyılı olarak tanımladı. Bu nedenle Bursa Kent Konseyi’nin önemine işaret etti.
Yeşil ve beyaz kurumsal bayrağın ellerde dalgalandırıldığı anlar, bir aile fotoğrafının görsel şölenini oluşturuyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Kültür A.Ş. organizasyonuyla düzenlediği Temaşa-i Ramazan programına da katıldık.
Nostaljik sokak görüntüsü oluşturulmuştu. Osmanlı döneminin itfaiyecileri tulumbacıları ve dönemin kıyafetleriyle bir çiftin dolaşmasıyla da renkli görüntüler yaşanıyordu.
Sahnede, semazenler ve dinlenen ilahiler… Sonrasında da, Uğur Arslan’dan duygu dolu dizeler ve popüler şarkı ve türküler.
Merinos Parkı, muazzam kalabalığa sahipti ve keşmekeşlik yoktu. Çocuklar için lunapark da, unutulmamıştı.
Saatler ilerledi…
Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ve programı sunan BURFAŞ Sosyal Tesisler Yöneticisi Macit Tunalı’yla beraber, Arslan’la keyifli bir sohbet masası kurduk.
Bursa’yı, İstanbul’dan sonra yaşabileceği kent olarak tanımlarken, “Bursa, bir yanında denizi ve diğer yanında dağı olan bir kent…” diyordu.
Kaplıcaları ve Uludağ’ın kış turizmi için Bursa’ya belirli aralıklarla da geldiğini belirtirken, “Bursa, denizinden daha da faydalanabilen bir kent olabilmelidir.” şeklinde konuşuyor.
Bursa’yı anlattık.
Arslan, Bursa’ya duygularını pekişti… Bildiği ve tanıdığı hayırseverlere hayranlığını anlattı…
Temaşa-i Ramazan’la Bursa’nın özgünlüğünü ve farkını ortaya koyduğunu da anlatırken, kendisine her yaştan ilgiyle de epey mutluydu.
Ailesi Kosova kökenliydi ve Bursa’nın, özellikle Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverleriyle Balkanlar’a hizmet ve destek götürmesinden de etkilendi ve duygulandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bakan’a övgü ve teşekkürlerini de paylaşırken, sahur vaktine de varmış oluyorduk.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.