Hava Durumu

Marmara’ya değişim, Uludağ’da anlaşılıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2015 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 06:45
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Marmara Belediyeler Birliği’ne başkanlık yapması, aradan geçen zamanla farkını gösterdi.
Önceleri…
Meclis ve encümen toplantıları ile mevzuata dayalı seminerler düzenlenirken, İstanbul merkezli bir ağır ağabey durumundaydı.
Artık…
Bilgi ve deneyim paylaşımın, tüm doğrudan veya dolaylı alanlarda önemsendiği, siyasal açıdan da önem taşıyan akademik uygulamalar yürütülüyor.
Başkanlık, Bursa’da!
Yeni bir adımla…
Başkanlar Zirvesi yapıldı.
Yapısal rutin buluşmaların ötesine geçilmek istenirken, kentler ve toplumları ile belediyeler ve mevzuatı açısından dinamik bir yapılanma da sağlanıyor.
İlki, Uludağ’da oldu!
Geçtiğimiz hafta sonu…
Başkanlığı yürüten Bursa’nın ev sahipliği anlamına gelen Başkanlar Zirvesi’ne katıldığımızda, sözünü ettiğimiz değişimin bir başka örneğine tanıklık ettik.
Kentsel anlam ve önemi var.
Uludağ’da organizasyonlar yapılabilmesi, hem farklı ve belirli alanlara yönelik olarak hem de her yıl tekrar buluşmaların teşviki ve deneyimi açısından, mesajlar veriliyor.
Gözlem ve notlarımızla…
Ali Saydam gibi, kitlelerle iletişim ve pazarlamada duayen ismi belediye başkanlarıyla bir araya getirmek,  siyasal bir eğitsel katkı da yapıyordu.
Başkan Recep Altepe’nin sunumunda, Marmara Belediyeler Birliği’ndeki değişimin mesajları da dikkatleri çekiyordu.
Başkanlar Zirvesi’yle yeni bir adımın atıldığını ve yılda en az 2 kez bir araya gelebilmeyi vurgularken, yeni diğer bir uygulamayla Şehir ve Toplum dergisi de ilk kez buluştu.
Tam yetkisi verilmeyen Uludağ’da, önemli yeni hizmetler yapmak isteyen ve Marmara’nın başkanlarını da toplayan Altepe, yetki ve hizmet ısrarını zorlayarak sürdürecektir. 

“MECLİS” ÜYELİKLERİNE, MAAŞ BAĞLAMA TEKLİFİ!

Milletvekillerinin maaşları tartışılırken, belediye meclis üyeleri için de farklı ve özel maaş uygulaması bulunmuyor.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni haklar tanınmasını sağlayan yasa teklifiyle dikkati çekiyor, ancak…
Muhalefete mensup olduğu için dikkate alınmayacağını sandığımız teklif, aylık maaş ve yeşil pasaport verilmesini, toplu ulaşımın ücretsiz olmasını öngörüyor.

DUAYEN SİYASETÇİDEN, “ADAYLIK” VEDASI!

Bursa’nın yetiştirdiği devlet adamlarından Turhan Tayan, dün yazılı bir açıklamayla milletvekilliği için aday olmayacağını duyurdu.
Adaylıklar için önseçim kararının çıkmasının ardından, farklı iddia ve tartışmaların içerisine çekilmek istenen Tayan, suskunluğunu bozdu.
CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle aday olduğunu ve seçildiğini ifade ederken, “Siyasetin her kademesinde şerefle Hakk’a ve halka hizmet, Cumhuriyet’e ve onun temel ilkelerine bağlı bir çabanın içinde oldum. Verilemeyecek hiçbir hesabım olmadı.” diyordu.
Aday olmama gerekçesi için “Genç arkadaşlara ve tüm aday adaylarına fırsat tanımak üzere aday olmayacağı” ifadesini kullandı. 
Bursa’yı çok dolaşan, çok buluşmalarda bulunan ve bazı CHP’liler hakkında hayal kırıklığı düşüncesini gündeme getiren bir milletvekili olarak yorumluyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.