Hava Durumu

“Marka” Uludağ için “yol haritası” süreci!

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2013 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2013 08:21

Uludağ için…
Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne adaylık düşüncesini ve sürecini, dün duyurmuştuk.
Ayrıca…
Kongre merkezi, katlı otopark ve günübirlik tesis için mimari, mühendislik ve peyzaj proje işlerine yapılan ihaleyi aktarmıştık.
Çifte gelişme, heyecan yarattı.
Uludağ’da altyapı ve üst kullanım yetkisinin alınmasıyla neler düşünüldüğü ve neler yapılabileceği, ortaya konulmaya başlandı.
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne 2019 adaylığının sürecine, konumu, düşünce ve deneyimleriyle katkıda bulunan kış sporları resmi otoritesiyle konuştuk.
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin öğretim görevlilerinden Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Okan Gültekin, Uludağ’ın kış sporlarıyla marka olabilme hedefini değerlendirdi.
Pist ve mekanik tesisleşmenin gereğine ve önemine dikkati çeken Gültekin, Uludağ için bu çifte hususu vurguluyor. Ulaşım koşullarını da, bütünsellik içerisine katıyor.
Uludağ’ın, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne ev sahibi olabilmesini, iddiası adına, önemli bir gelişme ve adım olarak niteleniyor.
Sözlerinin devamı, sürece odaklanıyor.
“Kış Olimpiyatları’nı alabilmek, geçmişten beri hedef olarak konuşuluyor, ancak… Uluslararası Kayak Federasyonu’yla bağlantılı ve akredite olmuş uluslararası organizasyonların yapılmış ve yapılıyor olması, uluslararası deneyim açısından önemlidir. Büyük hedef koyabilmek için fiziki koşulların yanı sıra, uluslararası organizasyon deneyimi de önemli bir unsurdur.”
Uludağ’ın kıtasal ve kıtalararası marka olabilmesinde, uluslar arası organizasyonlara odaklanan Gültekin, uyarıda bulundu.
“Kış sporu yapanlar, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği deneyimine özel önem verirler. Çünkü böyle bir deneyim, pis ve mekanik tesislerin varlığı ve niteliği açısından, tercih etkeni olur.”
Bu arada…
Türkiye’de, kentlerin kış rekabetini anımsattı.
“Erzurum’un, dünya üniversiteler arası kış oyunları deneyimi var. Bu organizasyonla fiziki koşul avantajları bulunuyor. Kayağın yanı sıra, çeşitli diğer branşlardan buz hokeyi de, bir unsurdur. Şimdi, Kış Olimpiyat’ı hedefleniyor. Kayseri, Balkan Kayak Şampiyonası’nı yapmak üzere ve önemli aşamalar kaydetti.”
Yol haritası, önem taşıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin başta yeni teleferik olmak üzere, önemli yeni adım ve projeleriyle dikkati çektiğini söylüyor.
Uludağ’ın uluslararası organizasyonlara ev sahipliği ve markalaşması için kentsel birliğin gereğini de vurguluyor.
Hedefler ve süreçler…
Söz, görüş, çalışma ve iş birliği… İlgili tüm otoriter kuruluşlar nezdinde temaslar ve girişimler ile lobi faaliyetleri…
Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, özellikle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Uludağ’daki işletmecilerin de yer alacağı bir süreç yönetimi grubu önerimize de katılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.