Hava Durumu

Mahkemelik ‘Tramvay’da işbaşı yapıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2016 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 04:40
Terminal ile Kent Meydanı’nı birbirine bağlayacak tramvay hattının yapımına, bu hafta itibariyle yeniden başlandı.
İhaledeki katılımcı ihtilafı nedeniyle yargı sürecine taşınan proje, Büyükşehir Belediyesi’nce nihai karara kadar, tedbiren 3 ay önce durdurulmuştu.
Danıştay’ın kararı, mevcut yüklenici durumundaki Ultra Teknoloji’nin lehine gelişirken, yerel yönetim de, gerekçeli kararın tebliğini beklemeden, işbaşı kararı aldı.
Büyükşehir Belediyesi, projeyle ilgili nihai idari yargı kararının, hangi firmanın lehine olursa olsun, en kısa sürede çıkabilmesini Danıştay’a telkin etmişti.
Danıştay’a ait kararın bilgi edinilmesi ve bir süre de bekleyişin ardından, Ultra Teknoloji’nin çalışmalarına devam edebileceğini bildirdi.
Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki bölüm ile İstanbul Caddesi’ndeki köprülere ait hazır ve onaylanmış inşaat uygulamalarına, hemen geçilmiş oluyor.
Büyükşehir Belediyesi, kendisi dışında gelişen hukuki sürecin tamamlanmasının ardından, projede daha fazla zaman kaybedilmesini istemiyor.
İnşaat sezonunda, 3 aylık bir kayıp oluşurken, Ultra Teknoloji’nin, geceleri de çalışabilmeyi, gündemine aldığı konuşuluyor.
Projenin 2018’de kadar tamamlanabilmesi hedeflenirken, İlbank tarafından finanse edilmesi nedeniyle de yüklenici yaptıkça, parasını da tıkır tıkır alacak.
Halk merak ediyordu, inşaat başladı.

Dündar’dan ‘icraat turu’ isteniyor

Osmangazi Belediye Meclisi’nden, muhalefetle konuştuğumuzda, Başkan Mustafa Dündar’dan bir beklenti bulunuyor.
Meclis toplantıları ve medya aracılığıyla ‘Vizyon Projeler’ olarak lanse edilen ve yapımı süren başlıca projelerdeki son durum merak ediliyor.
Katılımın, mümkün olabildiğinde tam gerçekleşebileceği bir ‘İcraat Turu’ davetinin, üyelere iletileceğini umuyoruz.

CHP’nin, ‘Srebrenitsa’ üzüntüsü

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’na giden CHP, Srebrenitsa Katliamı’nın yıldönümünün acısını paylaştı.
CHP İlçe Başkanı İsmet Karaca, “İnsanlık tarihinin utanç sayfalarından biri de yakın tarihimizde çağdaş demokrasilerin beşiği Avrupa’nın tam ortasında yaşanmıştır.” diyordu.

‘Anne Altepe’ye “Geçmiş olsun” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin annesi Necla Altepe, Mudanya Devlet Hastanesi’nde safra kesesi ameliyatı oldu.
Genel Cerrahi’den, Op. Dr. İlker Şahin tarafından ameliyatı başarıyla yapılan anne Altepe’ye acil şifalar diliyor ve “Geçmiş olsun.” diyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.