Hava Durumu

Kiralık terminal!

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2013 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2013 09:03

Bursa’nın Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne, aylık en az 1 milyon 200 bin TL ödeyecek kiracı aranıyor.
Büyükşehir Belediyesi, yap- işlet- devret uygulamasından sonra mülkiyeti edinilen ve şirketiyle yönetilen tesise, yeni dönem kiralaması gerçekleştirecek.
Yerel yönetim kurumunun toplu ulaşım hizmetleri ve işletmeciliğini yürüten Bursa Ulaşım A.Ş., hukuki tartışmalara ve farklı iddialara konu olan süreçle Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni de yönetmeye başlamıştı.
Birkaç yılın ardından…
Yürürlükteki kiralama döneminin sonuna gelinince, yasal işleyiş gereğince, yeni dönem için de yeni ihale düzenlendi.
İhaleye, başka işletmeciler katılabilecek.
Tesisi yapıp, belirli süreyle de işleten Bursa Otobüsçüleri Temin Tevzi Kooperatifi, işletmeciliğe devam etmek istiyordu. İşyerlerinin kiraları, bir başka tartışma konusuydu.
Büyükşehir Belediyesi, yönetimi kendisinde tutacak şekilde şirketiyle de yüksek tutarlı kiralama ihalesiyle işi kendisine çevirmişti.
Şimdi…
Yeniden ihale olacak!
İhaleye katılım için büyükşehir belediyeleri sınırları içerisinde, yolcu terminali işletmeciliği deneyimi ve ilgili resmi belgeye sahip olma şartı uygulanıyor.
Yeni ihale, 6 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak. Aylık 1 milyon 200 bin TL artı KDV üzerinden açık teklif artırımı istenecek.
Belki…
Kiracısı hazır!
İhale, Büyükşehir Belediyesi için formalite anlamına geliyor ve şirketinin yönetimi, şimdiden gün sayıyor olsa da, rekabet ve farklı meseleler de, an meselesi…

Neredeler?

İstanbul’daki Gezi Parkı’nın ağaçları ve polisin şiddetine uğrayanlar gerekçesiyle ortalık epey karışmıştı.
Türkiye’nin bazı meselelerinde, “insan hakları” kavramını öne sürerek, dünyayı ayağa kaldırmak ve dünyanın dikkatini çekmek isteyen aramızdaki bazıları, Mısır’daki insanlık dramı karşısında, sesleriyle de yoklar.
Suriye dramı da malum…
Erzurum Dernekleri     Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğlulları, tek çatı altındaki derneklerle mütevazı iftar buluşması yaptı, ancak geniş katılım ve görkemden kaçındı.
Ömeroğlulları, şu günlerde Suriye’den göç edenlerin yanı sıra, sınırın az ötesinde kalanlarla da beraber, yardım süreci yürütüyor. Yardım, karayoluyla ulaştırılacak.

Yerel yönetimlerde, “Sendikal” rekabet!

Yerel yönetimlerde, sendikal rekabet kızıştı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan son veriler, bu durumu ortaya koyuyor.
Genel işler olarak tanımlanan alanda, toplam 748 bin 69 işçi çalışırken, 139 bin 401’i sendikal kapsamda bulunuyor.
Hak-İş’e bağlı ve Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ile bağlı BUSKİ’de de de yetkili olan Hizmet-İş Sendikası, sıralamada 53 bin 145 üyesiyle ilk konumda yer alıyor.
DİSK’in Genel- İş Sendikası’na bağlı 43 bin 652 ve Türk-iş’in Belediye-İş Sendikası da, 42 bin 434 üyeyle yetki yürütüyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.