Hava Durumu

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yanıtı, Atatürk’ün Nutku!

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2016 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 04:54
Türk iyasetine, ‘Yenikapı Ruhu’ olarak geçen, Cumhurbaşkanı, AK Parti, CHP ve MHP’nin liderlerini bir araya getiren buluşma, dönüm noktası olarak yorumlanıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son anda katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin ardından, toplumun siyasette sağduyu ve uzlaşı beklentileri artmış bulunuyor.
Dün…
Mudanya’da dinlediğimiz Kılıçdaroğlu, hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyordu, ancak…
Tarihten alıntı ve belgelerle kendi söylediklerinin doğru olduğunu ve bu nedenle de objektif davrandığını göstermek istiyordu.
Mudanya Mütarekesi’nin yıldönümüyle…
Ana muhalefet lideri, Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği ve ayrıca yapılan mitingiyle CHP’nin de boy gösterdiği özel programda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetinin tartışmaya çektiği Lozan Antlaşması’nı gündeme taşıdı.
Mudanya Mütarekesi, ‘Cumhuriyet’e açılan kapı’ olarak gösterilirken, Lozan Antlaşması da, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmiyeti olarak gösteriliyordu.
Atatürk’ün başlattığı milli mücadele ve yürüttüğü diplomasiye dikkati çekerken, “Devlet adamlarının, tarihi ve tarihini bilmesi gerekiyor. Lozan’ı anlamayan, Atatürk’ün Nutku’nun ilk 10 sayfasını okusunlar. Lozan’ın ne olduğunu öğrensinler.” diyordu.
Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından tartışmaya çekilen İsmet İnönü’ye de söz söyletmek istemiyor, onurlu asker ve siyaset adamı olarak gösteriliyordu.

Mudanya’dan Kılıçdaroğlu’ndan çifte taahhüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mudanya’da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanırken, kortejin ardından, mitingini gerçekleştirdi.
Kılıçdaroğlu, Türkiye’de tam bir huzur ve barış ortamının, ancak CHP ile mümkün olabileceğini ifade ederken, “Umarız, Mudanya’daki huzuru, bütün Türkiye’ye yaymak için çalışıyoruz.” diyordu.
Meydandaki coşkudan, memnun oldu.

Kılıçdaroğlu’na ‘Başbakan’ sloganları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mudanya’daki korteji ve mitingi sırasında, “Başbakan Kemal” sloganları yankılandı.
Bu slogana miting sırasında yanıt veren Kılıçdaroğlu, örgütlere mesaj vermek isteyen bir yaklaşımla “Çalışırsak, olur inşallah!” ifadesini kullanıyordu.

‘Ana muhalefet’ lideri, Türkyılmaz’ı meydana sordu

Mudanya, dün ana muhalafet CHP’nin, Bursa’da gövde gösterisi yapmak istediği ve sesini duyurduğu merkeze dönüştü.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan memnuniyeti sorarken, meydandan destek ve alkış sesleri yükseldi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.