Hava Durumu

Kentsel dönüşümde, Bursa’nın fotoğrafı!

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2013 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 08:34

Kentsel dönüşüm…
Duyunca…
Bursa’da da, hoşnutluk oluyor.
Çünkü…
Beklenti ve rivayetlere göre, veriyorsun eski evini, sana da yenisini yapıyorlar. Bu nedenle de, yeni ve modern evlerin hayalleri kuruluyor.
Belediyelerin dışında…
Kendi düşündükleri ve belirledikleri yerlerde, kendi özel projelerini, kendi yatırımlarını uygulamak isteyenleri duyuyoruz.
Kaçak yapılaşmayla oluşmuş, çok nüfuslu ve hisseli konutların yer aldığı mahalleler yerine, her dairesinin tek sahipli ve tek aile barınmalı çok katlı yapılara yönelmeler duyuluyor.
Mühendislikten, can ve mal güvenliğinden yoksun, riskli zemin ve çöküntü bölgeler yerine, “Zahmeti ve paraya dönüşümü kolay yer tercihi” algısını yaşıyoruz.
Mülkiyet sahipleriyle uzun sürebilecek pazarlık ve olasılıklara karşılık, mülkiyet uzlaşması ve dönüşümünün kolaylığı, etken galiba…
Merkezi ve yerel yönetimleri, yatırımcıları söz sahibi yapabilen ve süreci ellerine veren mevzuat gereği bulunuyor.
Kamusal yönetimlerin dışındaki çeşitli bazı uygulama düşünce, girişim ve söylentileri, huzuru bozuyor.
Açıkçası…
Borçsuz yeni ev sahibi olacaklarını düşünenler çok olmakla beraber, böyle düşünmeyenler, baskı ve tepkiyle de karşılayabiliyorlar.
Deprem riski…
Bursa’da, 1990’lı yıllara doğru yapılıp, büyük depremle hasarın yaşandığı site ve apartmanlar vardı.
Dünyanın neresinde, 30-40 yıllık olduğu gerekçesiyle “yıkıp yeniden yapma” gündeme geliyor ve uygulanıyor?
Ayrıca…
Riskin tespiti de, bilimi gerektirir!
Yalova’da, izin ve projelerle yapılan ve yeni sayılabilecek apartmanların, sitelerin yıkıldığı da malum…
Bursa’da inşaat ve şehir plancıları ile mimarların meslek odalarınca ifade edildiği üzere; kentsel dönüşüm;  bir rantsal dönüşüm ve yeni ev sahipliği için de pembe hayal olmamalıdır.

Gözümüz, kulağımız Viyana’da!

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın 2013 yılı Avrupa Kalite Ödülü, bugün Avusturya’da düzenlenecek özel programla sahibini buluyor.
Türkiye’den, sadece Bursa’nın Nilüfer Belediyesi’nin 10 aday arasında yer alması nedeniyle de gözümüz, kulağımız; Viyana’da olacak.
Daha önce 2 finalistliği ve jürinin özel ödülüne layık görülen ilçe belediyesi, bu yılki finalle artık hedefine varacağına inanıyor.
Türkiye saatiyle saat 21:45’te başlayacak programın yerel televizyon kanallarından izlenebilmesi için İhlas Haber Ajansı’yla uydu yayını işbirliği yapıldı.
Nilüfer Belediyesi’nin 60 katılımlı heyetle temsil edildiği final, ayrıca ilçe genelindeki dijital dev ekranlar ve kurumsal internet sitesinden de izletilecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.