Hava Durumu

Kentsel dönüşüm, “huzur” kaçırmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2014 07:54

Kentsel dönüşümün amacı ve ruhu saptı. Güya… Depreme karşı, önlem!
Duyumlara göre…
Konut projeleri için yer toplayabilmek ve yapılacak kıymetli yeni apartmanları, siteleri satabilmek icin elde balyoz gibi duruyor.
Çünkü…
Tekniği ve doğruluğu meçhul çalışmalarla binaya çürük raporu çıkartmak, satılamayacağına ilişkin şerh koydurmak ve altyapı hizmetlerini kestirmek, mülkiyet sahibini de çaresiz bırakıyor.
Özellikle… Çöküntü tabiri yapılan ve mühendislikten yoksun kaçak mahalleler ve bölgeler yerine, mülkiyetlerin elde edilebilmesi kolay, bilinen ve ortamı güzel yerlerin konuşulması,  söylediklerimizi doğruluyor.
Daha önce… Düşüncelerimizi vurguladık. Hem girişim ve tekliflere karşı hem de hayal kurarken kabus yaşamamaya karşı, uyarılarda bulunuyor ve mutlaka bir resmi kurumla muhatıp olunabilmesini önemsiyoruz.
Marmara Depremi’nde komşu kent Yalova ile Bursa’nın Nilüfer ve Mudanya ilçelerinde, mühendislikle yapılmış konut uygulamalarında yaşananları da anımsıyoruz.
Birileri… Kaçak ve çarpık mahalellerle uğraşmak, ikna ve tepkilerle karşı karşıya kalmak yerine, özellikle mülkiyetin dönüşümü kolay, ortamı güzel;  bir koyunun etinden, sütünden ve postundan yararlanır gibi,  yerler önemseniyor.
Eski, ancak cazibeli mahallelerin yer aldığı bölgelere gelecek biçilmek istenirken, özellikle emekli ailelerin, mağduriyet olasılığı bulunuyor. Olası dönüşüm,  fark parası talep edebilmeyi gündeme getirmekle beraber, ev sahibiyken, kiracı gibi aylık ödemelerle karşılaşılması gündeme geliyor.
Kaygılı ve ürküten süreç!
Yolu, otoparkı ve yeşil alanı mevcut yerlerin bile söz konusu edildiğini, böyle yerlere daha fazla bina ve daha fazla kat çıkabilmenin amaçlandığını duyuyoruz.
Böyle konuşurken… Can ve mal güvenliğine yönelik bir uygulamayı, elbette sahipleniyoruz, ancak amacın sapmaması, ruhuna göre proje düşüncesi ve adımları olması gerektiğini vurguluyoruz.

BURSA, BAŞBAKAN ÇIKARIR MI?

Bursa siyaseti, cumhurbaşkanı, bakanlar ve başbakan yardımcıları çıkardı. Genel başkan yardımcılıklarını üstlenenler de oldu.
Başbakan çıkar mı?
Önceki gün…
AK Parti Bursa İl Danışma Meclisi toplandı.
Bir siyasi partili de sordu.
 “Bursa, Başbakan çıkarır mı?”
Malum…
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yolunda ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le beraber, AK Parti’nin yoldaş kuruculuğunu yürüten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, ağabey görülüyor.
AK Parti’nin genel başkanlığıyla ilgili de, tartışmalar ve merak gelişti.
Böyle olunca…
Soruldu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa gibi büyük ve önemli kentin Başbakan çıkarabilmesini, memnuniyet verici olacağını söylüyordu.

“KADROMUZ YETER!”

Büyükşehir Belediyesi’nin il geneline dönüşümüyle beraber,  yeni ilçelerle ilgili beklenti ve yatırım programı çalışmaları da yoğunlaştı.
Bu nedenle…
Dünkü makalemizde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için “Hizmetin ağabeyi” tanımında bulunmuştuk. AK Parti için de, lokomotif olduğunu söylemiştik.
AK Parti Bursa İl Danışma Meclisi’nde, kadro yeterliliği soruldu.
Altepe’nin yanıtı…
Kısa ve net oldu.
“Kadromuz yeter!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.