Hava Durumu

Kentin markasına, kitabını yazdı

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2014 08:17

Yerel seçimlere gidilirken, siyasi parti liderlerinin meydanlarında demokrasi ve özgürlük tartışmaları yaşanıyor.
Demokrasi, marka çıkarır mı?
Bursa’da böyle bir durumun varlığından söz edebilir, Bursa’nın farklılığını, bir de böyle ortaya koyabiliriz.
Düşüncesi bile yokken…
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanlarından Erdem Saker, Bursa Kent Konseyi’ni kurmuştu.
Yerel halkı, yerel seçimlerin sandığı ve belediye meclislerinin dışında önemseyiş ve söz sahibi yapabilmek…
Bursa’ya bir “kent meydanı” düşüncesi ve uygulaması, Saker’in dönemiyle de, Bursa Kent Konseyi’ne taşınmıştı.
Tartışmalar ve tereddütlerle süreç durağanlaşmıştı. Yerel seçim dönemine girilmiş olması da, zaman darlığı oluşturuyordu.
Yıllar geçti…
Semih Pala’nın başkanlığını yürüttüğü Bursa Kent Konseyi’nin, artık Bursa’ın bir markasına dönüştüğünü düşünüyoruz.
Hem Konsey hem kadın ve gençlik meclisleri hem de gönüllü çalışma komiteleriyle beraber, kenti için düşünen ve katkıda bulunan kentlerinin, Türkiye’ye örnek bir sivil kurumu.
Kitabı da yazıldı!
Kuruluş dönemiyle Bursa Kent Konseyi’ne genel sekreterlik ve daha önce il genel meclisine üyeliği bulunan, mahalli idareler ve şehircilikte akademik eğitimi ve deneyimi bulunan Tahsin Bulut, kent konseylerini kaleme aldı.
Bulut, bugün sona erecek olan TÜYAP Bursa Kitap Fuarı’nda da, “Şeffaf, katılımcı ve etkin kent yönetimi için kent konseyleri” kitabını imzalayacak.
Türkiye’nin gelişme ve kalkınmasındaki en temel sorunun, merkezden yönetim hususu olduğuna inanıyor.
Halkın edilgen seyirci durumunda olduğu sistemde, kentlerin kalkınamayacağını ve çatışmacı siyasal kültürün ortadan kalkamayacağını söylüyor.
Bulut, “Türkiye’de yerel düzeyde katılımcı demokrasinin gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladım.” diyor.

“MİTİNG” HAVASIYLA EDEBALİ TAM GAZ!

AK Parti’nin Yıldırım adayı İsmail Hakkı Edebali, sorunların gelecek nesillere bırakılmadığı ve çözümlerin getirildiği bir ilçe vaat ediyor.
Seçim Beyannamesi’yle 100 adımlı süreçten söz ettiğini anımsatırken, “100 proje açıkladık. Hepsinin merkezinde insan var.” dedi.
Buluşmalar, miting gibi…
Saha çalışmalarını, ziyaretlerini de sürdüren Edebali, oy tercihi için seçmenlere çağrılarda bulunuyor.
Öncelikle “Seçeceğiniz belediye başkanının projelerine bakın” derken, ardından da, “İnsana yaklaşımı, dünya görüşü, dünyadaki gelişmeleri takip edip etmediği, size bir vizyon sunup sunamadığı, bunlara dikkat edin.” diyor.
Siyasetteki 22 yılının deneyimini de ortaya koyarak, “Toplumun bütün kesimlerini temsil eden belediye meclis üyesi adaylarımızla Yıldırım’a talibiz.” şeklinde konuşuyor.

ŞAHİN'İN BURSA'SI!

Seçim Beyannamesi’ni yarın açıklayacak olan CHP’nin Büyükşehir adayı Necati Şahin, dün sosyal medyada önemli bir paylaşımda bulundu.Birkaç gün önce Şahin’in, Bursa’nın termal kent konumu, potansiyeli ve hedeflerine yönelik bir düşüncesini aktarmıştık.Sosyal medyadaki paylaşımında ise, hedeflediği Bursa’yı genel değerlenmesiyle canlandırıyor.
Bursa öngörüsüyle…
“Kaplıca suları ve termal kaynaklar çıktığı bölgelerden kentin tamamına hayat veriyor. Süreç içerisinde işlevini yitirmekte olan Kültürpark yeniden canlanacak, Merinos bölgesinde bir butik üniversite kurgulanacak, alan içerisindeki termal kaynaklar kullanılarak turizm tesisleri konumlanacak.Alanda konut alanları ile birlikte küçük ölçekli tesisler yer alarak o bölgede yaşayan halk hem yerinden edilmeyecek hem de kendi bulunduğu bölgede bir iş sahasına kavuşmuş olacak. Bölgeye gelen turist bu alanlarda konaklarken kent merkezine yer altından yapılacak metro ile kolayca erişecek ve kent merkezini de canlandıracak.”


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.