Hava Durumu

Kente ve kentliye Büyükşehir farkı…

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2013 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2013 08:21

Bursa gibi…
Kaç kent, böyle şanslı?
Bir yanı…
Deniz.
Bir yanı…
Uludağ.
Bir taraf...
Göl.
Diğer taraf…
Körfez.
Bağrı…
Tarih, kültür…
Henüz…
Bursa, yeni uyanıyor!
Büyükşehir Belediyesi, kentsel uyanışın yolunu açıp, çizerken; pek çok alandaki projeleriyle de, yılların özlemine, beklentilerine yanıt veriyor.
Yeni ve modern teleferik, Uludağ’ın eşiğine kadar değil, merkezine, otellerine, pistlerine kadar ulaştıracak.
Tarihi cami, külliye ve türbeler, sivil mimari örneği han ve hamamlar restore edilirken, ışıltılar, artık kent siluetini renklendiriyor.
Önümüzdeki ay seferlerine başlayacak tramvay seferleri, bir zamanların Demirperde ülkelerine bile, yarım yüzyıldır olan tramvayı, moderniyle gerçekleştirecek.
Uluabat Gölü’nün güne sessiz başlayışını, gündüzündeki esintiyi ve akşamındaki eşsiz gün batımı anlarıyla Gölyazı’ya, toplu taşıma hizmetiyle gidebilmek mümkün oluyor.
Özellikle…
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesis işletmeciliğini yürüten BURFAŞ eliyle yürütülen hizmetler, hem sektöre model ve cesaret oluyor hem de halkı kucaklıyor.
Gemlik Körfezi’nin etkileyici görüntüsünü, denizi ve tabiatıyla yorumlanmasını, BURFAŞ Gemlik Atatepe Sosyal Tesisleri’nden izleyebilmek ve güneşi uğurlayabilmek, büyük keyif…
Yine, Gemlik Körfezi’nde; karşı yakasında hizmete giren BURFAŞ Narlı Sosyal Tesisleri, ayrıca çift katlı ahşap yapılarıyla konaklama da sağlıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önemsediği proje, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı’nın yürüttüğü çalışma süreciyle halkla buluştu. Yöneticisi Yavuz Saydamoğlu’nun da, görevli kadrosuyla koşuşturduğu tesis, körfez kıyılarında hizmet ve konaklama sektörlerine model oluşturuyor.
Bir zamanlar…
BESAŞ ekmek üretimiyle önemli bir sosyal hizmet hamlesi yapan Büyükşehir Belediyesi, birkaç yıldır, sosyal tesis atılımlarıyla da dikkati çekiyor.
Halkın, ekonomik koşullarla yararlandığı ve girebildiği sosyal tesis kavramı, Mudanya İstasyon ve Hünkâr Köşkü uygulamalarıyla da beğeni topluyor.
Bursa’nın kentlisine keyif verecek, kent dışından gelenlere örnek ev sahipliğini sağlayacak model ve deneyim uygulamaları arasına, bir yenisi de daha katılıyor.
Cumhuriyet Caddesi’nin devamında, yıkılan eski TEKEL binasının yanında restore edilen Eskişehir Han’da, Büyükşehir Belediyesi’nce butik otel işletmeciliği de yapılacak.
Elbette ki…
İstanbul’a deniz ve hava yollarıyla köprü kuran, diğer kentler ve dış uçak seferleri planlanırken, bir büyük kente yakışan hizmetler oluşturuyor.
Başka büyük kentlerde halkın adım atması, girmesi zor ve hatta mümkün olmayan sosyal tesisler, tarihi olanından modernine, Bursa halkıyla buluşturuluyor.
Sosyal tesislerle beraber, ulaşımı da kolaylaştıran uygulamalar, kentin cazibesini artırıyor ve çıtasını yükseltiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.