Hava Durumu

‘Kent Meydanı Otogar’ hattı gecikecek!

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2015 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 06:43
Kent Meydanı ile Otogar arasındaki yeni tramvay hattının yapımına başlanması, idari ve hukuki sıcak gelişmeler nedeniyle gecikme durumuna düştü.
Kamu İhale Kurumu, kaybedenler arasından yapılan itirazı kabul ederek, ihalenin sonucunu bozdu.
4 teklif arasında…
En uygunu veren Öztimurlar Şirketler Topluluğu’ndan KMN İnşaat-Trans-T İnşaat ve 4. sıradaki G.C.F Generale Costruzioni Ferroviarie S.P.A - Peker İnşaat, dosyalarındaki bazı gerekçelerle ihalenin dışına alındı.
Kamu İhale Kurumu’na itirazı kabul edilen 2. sıradaki Ultra Teknoloji, şanslı gözüküyor. 3. sıradaki Öztimurlar İnşaat da, masada olacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin, ihaleyi yeniden karara bağlaması gündeme gelirken, yeni stadyumdaki gibi, yapılan ihalenin sonucunun arkasında durabilecek.
Bursa merkezli KMN İnşaat, itirazını reddeden Kamu İhale Kurumu’nun bu kararını iptal ettirebilmek için dava açmaya hazırlanıyor.  Yerel mahkemeden ret çıkarsa, üst merci konumundaki Danıştay’a da itiraz edileceğini duyduk.
Kestel’in hattında, ayrı ihaleyle sinyalizyonu yapan Ultra Teknoloji’nin iş seyrinin, yeni ihalede dikkate alınabileceği konuşuluyor.
Hattın yapımına, ancak yıl sonunda başlanabilecek. Olası dava sürecinin ise, en az 6 ay gecikmeye neden olabileceği tahmin ediliyor.

TRAFİK SORUNU, ‘BERABER’ BÖYLE YAŞANIYOR

Akaryakıt istasyonları için nasıl ki, ‘belirli şartlar’ aranıyor ise, düğün salonları için de ‘bazı’ şartlar getirilmesi gerekiyor.
Gençosman Bulvarı’nda yeni açılan düğün salonu, trafiği olumsuz etkiliyor. 
Tek şerit, duraklama ve valelerin park etmeleriyle duraksıyor.  Kaldırımlar, otopark oluyor. Ruhsatı verilirken, bunlar düşünülmüyor.
Otorite yok!

SENDİKADAN ‘DARBE’ AÇIKLAMASI

12 Eylül’le…
Memur-Sen, dün Bursa’daki açıklamasıyla darbeyi konuştu.
Bir başka 12 Eylül’le yapılan anayasa değişikliğini hatırlarsak..
Hükümet  olarak, memurlar için nelerin yapıldığı ve yapılmadığı, aynı açıklamada yoktu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.