Hava Durumu

Kendisine güvenen Altepe’den, Bursa’nın tüm ilçelerine güvence!

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2012 10:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2012 10:12

Türkiye’de, gündem birden hareketlenebiliyor ve çabuk değişiyor. Yasama gündemi de, birkaç yıldan beridir, böyle oluyor.
Tek başına iktidar olmasına rağmen, anayasa değişikliğini sağlatamayan AK Parti, yerel seçimlerin vaktinde yapılmasına karar vermişti.
Yakınsak yeni yerel seçim sürecine rağmen, yerel yönetimlerin mevzuatında, ciddi değişiklikler yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeniden aday olabilme arzunu çok önceden açıklamış oldu.
Belediye başkanlığı görevi ve deneyimini en büyük ilçeyle yaşayan Altepe, 3 yıl önce rotasını en tepeye çevirmişti.
Kariyeri, belediye meclis üyelikleriyle başladı. En büyük ilçeden sonra, 7 ilçeden oluşan bir büyük kenti yönetiyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin tümünden oluşan metropol yerel yönetim kurumuna dönüşüyor.
Altepe, görevine devam edebilme arzusuyla bu kez de 17 ilçelik büyük ili yönetmenin adayı durumuna gelmiş oluyor.
Deneyimi ve çalışmalarıyla yeniden aday gösterileceğine inanan bir görüntü veriyor. AK Parti’de, iç rekabete ihtimal vermiyor.
Tüm ili yönetmeye hazır olduğunu anlatırken, “Büyükşehir belediyelerini, il sınırına dönüştüren yasanın tereddüt yaratan tarafı, ile yetişebilecek belediye başkanlarının olup olmayacağıdır. Bursa’nın 17 ilçesini yönetmek, bizim için zor değil. Zaten tüm ilçeler için çalışıyoruz ve hizmetlerimizi götürüyoruz.” diyor.
Kendisi açısından…
Tüm il geneline yayılan hizmet ve hedefleri, referans gösteriyor ve “Güçlü yerel yönetimlere ihtiyaç var. İlçe ve belde belediyeleriyle yapılamayan, yapılamayacak projeler ve hizmetler, büyükşehir belediyeleri sayesinde olabilir. Bursa’nın İznik ilçesinde, neler yapılabildi? Bakın, Mudanya’da, Gemlik’te neler yapıldı…” şeklinde konuşuyor.
Büyükşehir belediyelerinin, yeni katılacak ilçe ve kapatılacak beldeler için muhalefet tarafından “ele geçirme” yaklaşımıyla değerlendirmesine şiddetle karşı çıkarak, “Biz, darbeyle mi geldik? Yüzde 53’lük bir oranla halkın iradesiyle görevimizde bulunuyoruz.” ifadesini kullanıyor.
Planlama, su, altyapı ve çevre açısından, güçlü otoriteye ihtiyaç olduğunu belirtirken, ayrıca “Yeni ilçelerimiz kadar, kırsal kesimler de, gelişecek ve kalkınacak. Bursa’yı en iyi tanıyan konumdayız. Bursa’nın il geneline destek ve hizmet politikası yürütüyoruz. Bu çalışmaların reklamını da, pek yapmıyoruz. İl sınırı yasamasına ilişkin süreçte, model bir kent ve model belediye gösterildik” diye konuşuyor.
Bu arada, “Büyükşehir Belediyesi’ne yeni katılacak ilçe belediyelerimiz, kendi meclislerinin kararlarıyla Mart 2014’ten önce katılımı gerçekleştirebilir.” mesajını da veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.