Hava Durumu

Karacabey soğandan ibaret değil!

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2016 00:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 00:37
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın dün düzenlediği basın toplantısı, Karacabey’in, ünlü soğanından ibaret olmadığını gösteriyordu.
Sheraton’da konuşurken...
Tarımsal kimliğiyle bilinen Karacabey’in, yeni 5 yıllık dönemle yeni dönemeçten geçtiği ve çıtanın yükseltilmek istendiği anlaşılıyor.
Sanayileşme hareketi ve kentsel gelişimini disipline etmek isteyen, ayrıca önemsenen doğal, tarihi ve kültürel potansiyelini de değerlendirmek isteyen bir ilçe anlatılıyordu.
Dünyanın sayılı leylek bölgelerinden Eskikaraağaç Köyü’nü ele alan, hayvancılıkta da yereldeki sığır cinslerini gözeten projelere Avrupa Birliği’nden fon alınması, zenginlik sahibi bir kimliğin, dış ilişkilerle de önemini ifade ediyor.
Sulak zemine sahip tabiat yerlerinden; Karacabey Longozu’nun tanıtımına yönelik maraton, orman alanlarını gündeme taşıyan ‘Ihlamur Kokulu Günler’ safarisi, Uluabat Gölü’nde sahile el atılması ve turizm açılımını ele alırken, 4 yıldızlı konaklama tesisi için proje geliştirmek, Karacabey’in farklılığını güçlendiriyor.
Teknoloji Sanayi Bölgesi’nin sürecine girilirken, ‘Silikon Vadisi’ gibi nitelik ve değer katacak böylesine adım, tarımı simgeleyen buğday başağı ve leyleğin yanı sıra, çip tasviriyle de beraber, yeni logodaki yerini de almış bulunuyor.
Başkan Özkan, “Biz lafta değil, icraatta örnek alınan belediyecilik ortaya koymak istiyoruz.” demesiyle de, yönetimsel anlayışın özetini yapıyordu.

Osmangazi dönüşümün arenasında

Osmangazi Belediyesi, Soğanlı’daki uygulaması başta olmak üzere, kentsel dönüşümleriyle İstanbul’da CNR Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’nda yatırımcıların karşısına çıktı.
Bugün başlayan fuar, dünyanın önde gelen yatırımcı kuruluşları tarafından da takip edilecek. Başkan Mustafa Dündar da, ‘Şimdi Türkiye’ye Yatırım Zamanı’ temalı panelde konuşacak.

Bozbey’den Cumhuriyet’e ‘destek’ ziyareti

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yürütülen operasyonla gündeme gelen Cumhuriyet gazetesine ziyarette bulundu.
Yazarların özgürlüklerine kavuşmasını dileyerek, “İnanıyorum ki özgürlüklerine çok kısa sürede kavuşacaklar. Hukuk galip gelecektir, sağduyu galip gelecektir.” diyor.

Karacabey’in ufku ve hizmetler, Başkan Özkan’la bugün AS TV’de

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bugün AS TV’de canlı yayınla ‘Yerel Bakış’ buluşmamıza konuk oluyor.
Tarımsal kimliğiyle bilinen Karacabey’de, yanı sıra sanayileşme hareketini de dikkate alan kentsel gelişimi, yol haritasını ve hizmetleri, Özkan’la saat 20:30’da konuşacağız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.