Hava Durumu

Kaleli İstanbul’a, İnce Bursa’ya mı?

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2015 07:48
CHP’nin milletvekili adaylarını Bursa’da önseçimle belirleyeceğini duyurduğumuzda, örgütün meraklı ve heyecanlı bekleyişine noktayı koymuştuk.
Vurguladığımız üzere…
Tarihi ve cesur karar!
Mevcut milletvekillerinden aday olanların da dahil edileceği ön seçim, tam demokratik bir sistem, ancak iç örgütlenme dedikoduları, tartışma başlattı.
Başlıca ilçe örgütleri nezdinde, geçen yakın zamana dayalı toplu üye kayıtları ve yönetimsel kademeler açısından tarafsızlığın kaybedildiğine ilişkin düşünceler bulunuyor.
Bu nedenle…
Milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakıldığı gerekçesiyle bazı isimlerin sevindiği ve artık formalite süreç işlediği yorumları yapılıyor.
Yanısıra…
Adaylıklar, Alevi camiasında önemseniyor. 
Genel merkez, Bursa’yı izliyor. 
Dün…
Bilgimiz dahilindeki çifte bomba iddia, siyaseten CHP’nin konusu olsa da, Bursa siyasetini , genel seçim dönemi ve parlamenter temsilini doğrudan bağlıyor.
PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin İstanbul’dan kadın kontenjanıyla ilk sıradan ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de önseçim üzerinden Bursa’dan adaylığı ortaya atıldı.
İstanbul’dan ev aldığı, şoförü ve danışmanlarını değiştirdiği söylenen Kaleli’ye konuşunca, tepkisel hayret içerisinde davrandı.
Bursa’da kendisinin de oylanacağı ön seçimin yapılmasına etken olduğunu vurguluyor ve “İstanbul’dan adaylığım için düşüncem yok ve bana bildiren de olmadı.” diyor.
Bursa Erkek Lisesi ve Uludağ Üniversitesi’nden mezun İnce’nin de, Bursa’da, özel ilgisiyle bilinen Nilüfer; İhsaniye’de ev kiraladığı ortaya atılıyor.
İnce’yle de konuştuğumuzda, “Cumartesi’yi bekleyin!” ifadesini kullandı. Böyle demesi de, Bursa’dan aday adaylığı olasılığı anlamına geliyor.

Müftü’nün muradı, parlamenterlik!

Müftülük, resmi din otoriterliğinin görevi olsa da, toplumun birlik ve beraberliği, insani ve vicdani duyguların varlığı ve idrakı için önem taşıyor.
AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için Nilüfer Müftülüğü görevini bırakan Durmuş Ayvaz’la sohbetimiz oldu.
Çalışmaları, düşünce ve öngörüleri; Türkiye’de dinin ele alınması, önemsenmesi ve hizmetleri açısından, asıl doğru ve asıl olguyu ortaya koyuyor.
Türkiye’de ilk olarak…
Nilüfer’de yapımına başlanan ve diyanet akademisi, kreş, spor salonu, tenis, basketbol ve futbol sahaları ile kütüphane ve sosyal donatı alanlarının da bulunacağı Bursa Din Eğitimi Külliyesi’nin düşünce ve süreç mimarı…
Camilerde vaaz vermeleri sağlanan akademisyenlerle farklı konu ve alanlarda Akadamik Sohbetler’i başlatmıştı. Akademisyenlerden bazıları, farklı illere müftü ve dekan atandılar.
Ayvaz, “Günümüz ve gelecek nesillerimize, milletvekili olarak da hizmet edebilme ve katkılarıma devam edebilme düşüncem bulunuyor.” diye konuşuyor.

Adaylık siftahıyla sahaya çıktı!

AK Parti’de birden fazla aday adaylığı bulunanlar, dikkati çekiyorlar ve hedeflerini 2015’e de taşıyorlar.
İl yönetim kurulu üyeliği ve en büyük ilçenin başkanlık deneyimine sahip Refik Özen’i, ilk kez ve milletvekili aday adayı olarak konuk ettik.
AK Parti’deki ar-ge, halkla ilişkiler ve tanıtım medya sorumluluğu ile teşkilat başkanlığı ve Osmangazi’ye ilçe başkanlığı görevleriyle dikkati çekmişti.
Osmangazi’de...
Genel seçim ve referandum sonuçları ile delege seçimlerindeki uygulama başarısı…İlk kez yapılan siyaset akademisi… Üye sayısının iki kat artışla 54 bine çıkarılması…
Özen, emek, deneyim ve sonuçları açısından, AK Parti camiasının teveccühüne mazhar olmak istiyor.
Ana sloganı, camiaya çağrı yüklü…
“Teşkilatın gücü var!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.