Hava Durumu

Kadere bak!

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 08:39
29 Mart 2009'daki yerel seçimlerin yıldönümü sürecinde, Bursa'da çok ilginç bir gelişme yaşandı.
Doğanbey kentsel dönüşümü, önümüzdeki 29 Mart'ta Osmangazi Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) hakim önüne çıkaracak.
Konutların zamanında teslim edilmediği ve mağduriyet yaratıldığı gerekçesiyle Bursa Tüketici Mahkemesi'ne yapılan şikayeti, 29 Kasım 2011 tarihinde duyurmuştuk.
İlk etaptaki 545 hak sahibi adına, avukatları tarafından yapılan itiraz ve şikayetler bildirilmişti.
…Ve!
Dava edilen resmi kurumlar da, dava süreci nedeniyle kendilerinden istenen savunmalarını, yazılı olarak bildirdiler.
Duruşma günü belli oldu!
Bursa yerel tarihinin en büyük tüketici davasına ait ilk duruşma, 29 Mart 2012 Perşembe günü saat 09:30'da yapılacak.
Hak sahipleri, ne demişti?
Konutların 18 ayda teslim edileceğinin söylenmesine rağmen, Kasım 2011 itibariyle 54 ay geçtiği vurgulanmıştı. Tüketici Kanunu'ndaki 30 ay sınırı da belirtiliyordu. Piyasa koşullarına göre, gecikilen her ay için emsal kira tutarı isteniyor.
Tazminat isteği düşünülüyor, 2. aşamaya bırakılmıştı.
Resmi kurumlar, suçlamaları ve mağduriyetin karşılanmasına ilişkin isteği reddediyor.
Teslim zamanını belirten bir “sözleşme” bulunmadığı, ancak her iki tarafın da, “genel sorumluluğu, birbirine yükledikleri” iddia ediliyor.
Hak sahipleri tarafına göre… Kendileriyle imzalanan “taahhütname”, bu ibareyi taşısa bile, bir “sözleşme niteliğinde içerik taşıdığı” vurgulanıyor. Sonuçta, delil belge görülüyor.
Konutların Şubat 2009'de teslim edilmiş olması gerekirken, gecikme ve mağduriyet oluştuğu, araziden fotoğrafı çekilen teknik levhayla da ispatlanmak isteniyor.
İkinci etap davacılarıyla şikayetçi sayının 1000'i aştığından söz edilirken, bu başvuruların ilk davayla birleştirilmesi söz konusu olabilecek.
Gecikme gerekçesiyle ülke genelinde 24 bin dolayında hak sahibinin Toplu Konut İdaresi'ni dava ettiği ve milyonlarca TL ödeme durumu oluşturduğu da, medyaya yansımıştı.
Türkiye genelinde emsal davalar kazanan İstanbul Barosu'na kayıtlı Tercan Gök Hukuk Bürosu, Bursa'daki “Doğanbey” uygulamasına alınan hak sahipleri tarafından da göreve davet edilmiş ve bu davayı da yürütmeye başlamıştı.
Kadere bakın…
Projeyi, Osmangazi Belediye Başkanı'yken başlatan Recep Altepe, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı.
Halefi Mustafa Dündar, yerel seçimlerin tam yıldönümünde, tarihi davanın ve görülecek duruşmaların resmi muhatabı oluyor. Bu dava kaybedilir ise, bu kez de tarihi tutarda tazminat isteğiyle karşı karşıya kalacak.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.