Hava Durumu

İşte ‘ses’ işte ‘sanatçı’ işte ‘festival’

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2016 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 06:50
Neşe Karaböcek, Seçil Heper, Seyyal Taner, Nur Yoldaş, Ercan Turgut, İskender Doğan, Ersan Erdura, Funda, Semiha Yankı ve Bilgen Bengü…
Büyükşehir Belediyesi’nin güveni ve işbirliğiyle Uluslararası Bursa Festivali’ni düzenleyen Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, harika bir program daha düzenlemişti.
Dönemlerine damga vuran, günümüze değin dinlenen ve sevilen ünlü yerli ses yıldızları, Bursa’da aynı sahnede buluştular.
Onlar…
Seslerin, teknoloji sayesinde henüz güzelleşti-rilmediği, var olan tek televizyon kanalının herkesi ekrana çıkarmadığı, magazin haberciiğinin özenli yapıldığı yıllarla doğdular, yıldızlaştılar.
İlerleyen yaşlarına rağmen…
Yıllar öncesine ait veya teknolojiyle oynanmış kayıt ses kullanılmadan, her zaman bilinen ve takdirle de karşılanan kibarlık ve zarafet, seyircilere saygı ve iletişimleriyle konsere çıktılar.
‘Ömürlük’ konser izledik.
Yıldızlar tarafından yapılan konuşmalarda, sağlanan buluşma ve atmosfere, Bursa ve halkına övgüleri duyuyorduk.
Farklı kuşaklar olarak…
Dinlenen, izlenen ve hatırlanan efsane isimleri, Bursa’ya konuk ettikleri ve halkla buluşturdukları için de, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fatma Durmaz Yılbirlik başkanlığındaki Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu ile idari ve teknik çalışanlarına, sponsorluk katkısını sağlayan Bursa’nın sanayi markası Beyçelik Gestamp’a teşekkür ediyoruz.

Yıldızlardan:“Bursa bir başka..”


Uluslararası Bursa Festivali’nin ‘Gazino Show’ buluşmasında sahne alan efsane sesler, Bursa ve halkına hayranlıklarını dile getirdiler.
Seçil Heper…
“Bizim Bursamız güzeldir. Bizim halkımız güzeldir.” 
İskender Doğan…
“Başarılı her şeyin, gururla yapıldığı şehirdir.”
Nur Yoldaş:
“Çok duygulandık.”
“Ersan Erdura…
“Ne kadar iyi yaptınız, bizi yalnız bırakmadınız.”

Kültürpark’ta ‘otopark’ acımasızlığı


Uluslararası Bursa Festivali’yle…
Reşat Oyal Kültürparkı’nda, otopark uyanıklığı ve umursamazları nedeniyle hem keşmekeşlik hem de yeşil alan acımasızlığı yaşanıyor.
Ayrıca…
Kentsel vicdansızlık!
Otopark istilasıyla…
Kültürpark, kente dönüştü.
Mesele…
Otopark sorunu değil. 
Alışkanlıklar…

Bursa’da ‘Festival’ memnuniyeti


Uluslararası Bursa Festivali’nin bu yılki genel programı, her kit-leye hitap edebilen gösteri ve sanatçı tercihleriyle beğeni görüyor.
Bugün…
Türk Pop Müziği’ne, 1990’lı yıllarla yeni soluk getiren Aşkın Nur Yengi ve Harun Kolçak’ın beraber sahne alacakları buluşma var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.