Hava Durumu

İstanbul’daki eksik fotoğraf, Bursa’da çekildi

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2013 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2013 08:04

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin adaylığının tanıtıldığı basın toplantısı, AK Parti’nin cep telefonlarına gönderdiği mesajla duyan gelmişe dönüştü.
İstanbul’daki adaylık açıklamasına katılmayışı nedeniyle soru işaretlerine, farklı yorumlara konu edilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün Bursa’da, fotoğrafı verdi.
AK Parti İl Başkanlığı’nın tanıtımı, teşkilat buluşmasını andırdı.
Önceki dönemin milletvekilleri, siyaset kurumunun başkan ve yöneticileri ile belediye başkanları ve başkan aday adayları...
Özel ilgi vardı!
Zira…
AK Parti’nin büyüğü, Bursa’daki ağabeyi durumundaki Arınç, başkan adaylarının tümüyle yapılabilecek organizasyonun sadece Altepe olanı için TBMM’deki bütçe yorgunluğuyla kentin yolunu tutmuştu.
Arınç, Büyükşehir adaylığı için görevini bırakan eski il başkanı Sedat Yalçın’a destek verdiğiyle konuşuluyordu, ancak söylenti, iddialar, dedikodularla canı sıkılıyordu.
Süreç itibariyle…
AK Parti’nin davası ve yerel seçimlerde beklentisi duyulan başarı için Başkan Altepe ve İl Başkanvekili Cemalettin Torun’la da beraber, halk önünde eller havaya kaldırılmış oluyordu.
Yalçın’ın il başkanlığıyla Altepe’nin yönetimi ve icraatı için eleştiriler ve öneri öngörülerini anımsarken…
Dün, kürsü anonsuyla Altepe’nin dönemi için AK Parti olarak övgüler ve yerel seçimlerden haklı başarı beklentisi vurgulandı.
Torun’un konuşmasıyla da, “Her seçimden, alnımızın akıyla çıktık. Gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.” deniliyordu.
Altepe de, Büyükşehir Belediyesi’nin önceki tüm dönemlerini yakalayan ve aşan hizmetler yapıldığını söylüyordu.
İl genelini yönetmeye başlayacaklarını belirtirken, diğer ilçeler açından da, bölgesel gelişim ve kalkınmanın, Büyükşehir Belediyesi’yle olacağından söz ediyordu.
Arınç’ın konuşması, merak ediliyordu.
Nitekim.
AK Parti’nin büyüğü ve Bursa’ya ağabeyliğini, nüktedan üslubuyla kürsüde yine gösteriyordu.
Farklı söylenti ve spekülasyonlara rağmen, yeniden aday gösterilen Altepe’ye, mutlak ve yüksek başarı nasihatı veriliyordu.
Bursa’dan, 2009’daki %47’nin de üzerinde, en az %60-65 dolayında oy beklentisi vurgulandı.
Yerel seçimler yeniden kazanılmış olsa bile, Türkiye ortalamasının da üzerinde bir oy ödevi belirtiliyordu.
Altepe’nin çok önceden ilan ettiği aday adaylığı süreci itibariyle “Tek kişilik yarışta, birinci oldu.” diyordu. Yeniden aday gösterilebilmesi için “Ben varım!” dediğine işaret ediyor. Sahnedeki fonda, özellikle “Bursa, emin ellerde. İnandık gerçek oldu…” ifadesi vurgulanırken…
Arınç, Altepe’nin dönemindeki uygulamalar için farklı yorumlarla eleştirilerin ortaya atılabileceğini, bunlar arasında Doğanbey kentsel dönüşümü olabileceğini belirtiyordu.
Yanı sıra…
Belediye başkanlığı yürütülürken, halka iletişim ve halkın içerisinde olabilme mesajı da, dikkati çekiyordu.
Böyle konuşurken…
Altepe’nin yeniden adaylığının, AK Parti’nin gözettiği husus ve unsurlar ile adaylık için yürütülen değerlendirmeyle oluştuğunu vurguluyordu.
Yeni yerel seçimlerden başarılı ve güçlü şekilde çıkılabilmesi için Allah’tan başarı dileğinde bulunuyodu.
Yalçın’ın bıraktığı il başkanlığı dönemi için de, kendi gözlem ve düşüncesiyle “Fevkalade başarılı” yorumunu yapıyordu.
Basın buluşması ve ötesindeki aile buluşması, AK Parti için camiası ve kamuoyu önünde ivedi restorasyon anlamına geliyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.