Hava Durumu

İş arayana, işbirliğiyle ‘işte fırsat’

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 07:30
İş bulabilmek ve ötesiyle…
İyi bir maaşa sahip olabilmek ve sağlam gelecek sağlayabilmek, artık işsizliğin yaşandığı bir Türkiye’de, işsizler tarafından önemseniyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın duyurulduğu toplantıya katıldık.
Karşımızdaki fotoğraf, Bursa’nın farkını gösteriyor.
Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İşkur İl Müdürü Kasım Tilki, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muammer Karaduman, Büyükşehir Belediyesi’ne nitelikli iş gücü veren BİNTED Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay. 
Saydığımız isimler…
Sadece işsiz kalıp, iş arayanların değil, yarım gün çalışmak isteyenlerin, daha iyi iş olanakları düşünen, yarım staj imkanları ve gelecek için yön arayanlar için aynı fotoğraftalar…
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 3-5 Aralık 2015 tarihleri arasındaki buluşma, 165 kurumun toplam 189 standıyla kapılarını açacak.
Yine…
Onbinler, kapıdan girecek.
Yine…
İş ve staj sevinci yaşayanlar olacak.
Ulusal ve çok uluslu firmalarda, yetkili kişi ve departmanlara telefon veya doğrudan ulaşabilmenin bile zor olabildiğini dikkate alırsak, bu buluşmayla mümkün olabilecek.

***

AVM’ler hayatın gerçeği

Esnaf çevreleri, alışveriş merkezlerine, ancak iade, değişim ve garanti uygulamalarında, halk, AVM’lere güveniyor.
Maptriks adlı kuruluşa göre, geçen yıl 337 olan AVM sayısı 361’e yükseldi. 2016’yı kapsayan süreçte, yeni AVM sayısının 106 olduğu kaydediliyor.
İstanbul’da 40, İzmir’de 11, Ankara’da 10, Antalya’da 8 ve Bursa’da 6 yeni AVM’nin açılacağından söz ediliyor.

***

Mudanya’dan kırsala güvence

Mudanya Belediyesi, kırsal yerleşimlere kendileri tarafından da hizmet verildiğini belirterek, mahalle statüsüne geçen Çayönü, Yörükyenicesi ve Aydınpınar eski köyleri örneklendi.
Yapılan açıklamada, başlıca taleplerle halı saha, çim saha ve  dinlenme parkları gibi uygulamalara dikkat çekiliyor.

***

Bursa İtfaiyesi’ne merdiven takviyesi

Kent büyüdükçe…
Yerel yönetimlerin hizmet kapsamı genişler ve farklı alanlarda, hem kadro hem donanım hem de araç ihtiyaçları gündeme gelir.
Büyükşehir Belediyesi, 1 adet 32 metre merdivenli ve 5 adet 24 metre merdivenli itfaiye araçlarının alımı için süreç başlattı.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.