Hava Durumu

İpekböceği, şimdi de Terminal yolunda!

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2015 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 08:17
Kent merkezi ve yakın çevresi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni raylı sistemle birbirine bağlayacak hattın yapımına bu yaz başlanıyor.
10 Haziran’la…
Yapım işi, ihale ediliyor.
Kent Meydanı başlangıçlı yeni tramvay hattı, hafif raylı sistem ve tramvay hatlarıyla tam entegrasyon sağlayacak.
Yalova Yolu’nun ortasından gidecek hatta, yerleri belirlenen 11 istasyon olacak. İnşaatına, 800 günlük süre öngörülüyor.
Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak.
Yapım ihalesinin kapsamıyla …
İstasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek.
Süre sonuyla…
Bursa malı İpekböceği tramvaylar, toplu ulaşımda artan önemi, rolü ve kapasitesiyle artık Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yolunda da görülecek.
Toplu taşıma hizmeti için…
Tramvay politikasını da gündeme getiren ve uygulamlarıyla da yürüten Büyükşehir Belediyesi, yeni bir büyük başlangıcı gerçekleştirecek.
Yeni hatla…
Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Kent Meydanı’na ve Kent Meydanı üzerinden de kent merkezindeki başlıca noktalara ulaşabilmek mümkün olacak.
Seferler, 12 tramvay aracıyla 2’şerli dizilerle yapılacak. İşletme hızı, T1 hattına göre, daha fazla şekilde işletilecek.
İstasyonlar, 60 metre uzunluğunda ve İstanbul’daki metrobüs durakları gibi üstgeçitli olacak.
Avrupa Konseyi Bulvarı üzerinden (Batı Yakın Çevre Yolu) BursaRay Acemler İstasyonu’na ayrı yeni hatla bağlantı da düşünülüyor.

Yeni tramvay hattında,istasyon yerleri

 Kent Meydanı-Şehirlararası Otobüs Terminali arasındaki yeni tramvay hattının istasyonlarına ait yerler belli olurken, isimleri ise meclis kararıyla konulacak.
1. İstasyon: Kent Meydanı önü
2. İstasyon: Gençosman Türk Telekom altı
3. İstasyon: Beşyol Kavşağı’nın 300 metre gerisi
4. İstasyon: Beşyol Kavşağı’nın 300 metre ilerisi
5. İstasyon: Melodi Düğün Salonu önü 
6. İstasyon: Orman Bölge Müdürlüğü önü
7. İstasyon: BUTTİM yanı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önü
8. İstasyon: Panayır Kavşağı
9. İstasyon: Kimlik Mağazası önü
10. İstasyon: AS Merkez önü
11. İstasyon: Şehirlerarası Otobüs Terminali önü

Küresel rekabette, Bursa için uyanış!

Bursa’da dün oluşan bir fotoğraf karesi, diğer hiçbir Anadolu kentinde her zaman gerçekleşemeyen ve hatta gerçekleşmeyen bir beraberliği gösteriyordu.
Yine…
Düşünce, adım ve hedeflerle sıradan olmayan yeni bir kentsel yürüyüşü de ortaya koyan daha bir başkalık ve bir farkındalık vardı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, kurumsal olarak gündeme taşınan ve farklı kurumların güç verdiği bir organizasyonla açılış konuşmasını yaptı.
Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın da katılımları ve konuşmalarıyla  “Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” tanıtımı yapıldı.
27-31 Mayıs’la…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.