Hava Durumu

İpekböceği, Konya’yı karıştırdı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2013 01:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2013 01:34

Bursa’da üretilen yerli tramvay İpekböceği, övgü, tartışma ve merak konusu olurken, başka kentlerde de gündem oluşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin sanayi kentine hedefi ve varılan sonuç, Anadolu kentlerinin de dikkatini çekiyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, tramvayda ithalat yöntemini tercih etmesi ve hızlı davranması, muhalif düşünce ve eleştirilerle karşılanıyor.
Medyaya yansıdığı üzere…
Tramvay yenileme ihalesi, 60 araçlık alımı kapsıyor. Skoda, en düşük teklifi verdi. Şartnameye de tek uygun olandı ve bu yönüyle de tartışma gelişti. Bursa’nın tramvayı da, kentin gündemindeydi.
Konya’nın milletvekillerinden MHP’li Mustafa Kalaycı, kentindeki tramvay ithalatını TBMM’ye taşıdı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Konya’nın televizyon kanalına yaptığı açıklamalara değindi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 104 milyon Euro tutarlı tramvay alımını, Çek Cumhuriyeti’nin Skoda firmasından yapacak olması nedeniyle tepkisini paylaştı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin görüşüne göre, yerel seçimler nedeniyle yeni tramvayların bir an evvel alınmak istendiğini vurguladı.
Ancak, kentinin ve ülkesinin menfaatlerinin düşünülmediğini dile getiren Kalaycı, “Konya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan seçimi ve seçimde Konyalıların gözünü nasıl boyayacağını düşünmektedir” diyordu.
Dış ticaret açığının azaltılabilmesi ve döviz kaybına karşı da, Bursa’daki yerli tramvay üretimini önemsedi ve örnek gösterdi.
Sözlerinin devamında, “Konya sana- yisinin de tramvay üretecek kapasitesi vardır. Yeter ki vizyon sahibi yöneticileri olsun. Keşke, tramvayın rengini sormak yerine, Konyalı sanayiciye tramvayı üretip üretemeyeceği sorulsaydı ve bunun için altyapı hazırlanıp imkânlar verilseydi” yorumunda bulundu.
Anadolu kentlerinde, raylı sistem politikalarının oluşması ve özellikle tramvay yöntemi, iç pazar gerçeğini gösteriyor.
Bursa’da üretilen tramvaylar, ilk olarak, doğduğu kentte çalışacak. İlk satış sınavını da veren ve ihaleyi kazanan Durmazlar üretimi İpekböceği, başka kentlerin de artık gündemine geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.