Hava Durumu

İNTAM dönüşümü, “yeniden” ihalede

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2015 07:51
Bursa’nın turizm koridorlarından Çekirge Caddesi’nde, uygulama aşamasına getirilen İNTAM Kentsel Dönüşümü için zaman kaybedilmek istenmiyor.
Büyükşehir Belediyesi olarak…
Karar verildi.
İptal edilen ihalenin yerine, yenisi yapılacak.
Bu hafta, kaleme almıştık.
Uygulama, gündemde tutuluyor.
Anımsanacağı üzere…
Geçen ay…
İhaleye, gününde katılan olmadı.
Ertesi itibariyle…
Pazarlığa dayalı 15 günde, başvuran da yoktu.
Aciliyetle…
Durum değerlendirmesi yürütüldü.
Yeni ihale kararı alındı.
Katılım sağlayabilmek için…
İhale esasları, masaya getirildi.
Bu doğrultuda…
İhaleye katılacak yatırımcılardan, projeyi üstlenebilmeleri için kendileri dışında serbest bırakacakları mülkiyetteki pay oranı, % 40’tan %36 dolayına çekildi.
Satışlarla…
Yerel yönetim kurumuna %3.2 gelir payı ve önemli bir aşamayı oluşturan istinat duvarının da yatırımcı tarafından yapılması esaslarında, değişiklik bulunmuyor.
Yeni ihale…
Bu ay askıda!
Toplam 91 konut, 62 ofis ve 10 mağazalı bütünsel yapı, 9 kattan 12 kata doğru, kademeli şekilde, manzaraya odaklı konut ve bürolar olarak tasarlandı.
Bölgenin mülkiyet değeri yüksek.
Bu kez…
İhaleye katılımcı, hatta rekabet bekleniyor!

BURSA TAÇLANDI!

Her alanıyla…
Bursa uyanışta.
Hedef…
Küresel kent!
Turizm hedefiyle…
Büyük düşünülüyor.
Turizme yönelik kentsel koşul ve imaj kadar, bu alandaki yatırımlar da, temel bir ihtiyaç ve bütünsel unsur olarak gündeme geliyor.
Crowne Plaza Bursa olarak, World Luxury Hotel Awards 2014’te (Dünya Lüks Otel Ödülleri 2014), “Yılın En İyi Lüks Oteli” ödülü kazanıldı.

Yerel sermaye gruplarından olan ve turizmde küresel bir markayı kente kazandıran Öztimur Ailesi, hem kurumsal hem de kentsel taçlanma başarısı göstermiş oldu.
Yönetim Kurulu Eşbaşkanları Murat ve Mesut Öztimur Kardeşler’in basın toplantısı düzenlendi. Genel Müdür Mehmet Kalyoncu tarafından resmi açıklaması gerçekleştirildi.
Doluluk oranı yüksek olan Crowne Plaza Bursa, Türkiye’de yapılan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın konaklaması için Bursa’daki grup maçları için seçilen olurken, Türkiye geneli itibariyle “En beğenilen” teşekkürü almıştı.

KENTLİ GÖZÜYLE…

Bursa Valiliği’nin, devletin haber ajansının fotoğraf muhabirini kente davetle Ankara’da açılan “Bursa Ulu Şehir” sergisini ele almıştık.
Dediğimiz…
“Fotoğraf sanatçıları ve derneklerinin bulunduğu, medyasının güçlü olduğu, dünyanın ilgi ve saygınlığını kazanan fotoğraf festivali yapabilen Bursa, insanı tarafından anlatılabilirdi.”
Dün…
Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün fotoğraf görevlisi; gazeteci Yunus Hakan Güler’in sergisi açıldı.
Uluslararası Bursa Festivali’nin konser ve gösterileri ile Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ndan çok özel fotoğrafları, “Yansımalar” adıyla izlenime sunuluyor.
Deneyim ve arşivle…
Artık...
Güler’den, Bursa Sergisi bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.