Hava Durumu

İnsan zengini Bursa’ya ‘ithal’ aday AK Parti’den!

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2015 08:31
Bursa’nın insan zenginliğini, güçlü ve dinamik kent olduğunu konuşuyoruz, ancak dışarıdan atamayla milletvekili görmek de tuhaf oluyor.
Dün açıklanan yeni adaylıklarda, Bursa’da birden fazla ithal adayıyla AK Parti’nin bu kez daha büyük şok yaşattığı konuşuldu.
Balkanlar’dan soydaşları kucaklayan, Karadeniz ve doğu illerinden ciddi göç alan kentte, seçilebilir sıralarda, dışarıdan adaylar dikkati çekiyor.
İthal olarak…
Batı Trakyalı Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve dağ yöreli olsa da, Bursa’ya bağı, anca ilk adaylığıyla öğrenilebilen Cemalettin Kani Torun’a, Erzurumlu Efkan Âlâ da, eklendi.
Bursa’daki kozmopolit yapıyı ve dağılım ağırlığını listeye taşıyabilmek için il dışı güçlü isimlerin tercih edildiği yorumu yapılabilir.
Böyle olsa da…
Faruk Çelik, kentinden koparıldı.
Dahası…
Lozan Mübadili  bir aileden gelen, Karacabey-Mustakemalpaşa yöresinden Dr. Mustafa Esgin’in listeye girdiğini görsek de, kendisine ve kentine haksızlık yapıldığı yorumlanıyor.
AK Parti’de daha önce yöneticilik yapan, Nilüfer’e başkan adayı gösterilen, iş dünyasının önde gelen bir ismi olan Esgin’in aday adaylığı başvurusu yok.
Kentle bağı ve konumu güçlü Esgin’i listeye müracaatsız koymak; aslında bir önemseyiş ve joker anlamına geliyor.
Esgin’e 12. sıradan yer vermek, Bursa’nın insan zenginliği açısından, AK Parti’nin tezat siyasi tercihi olarak görüyoruz.
Dağ yöresi tercihi de tartışılıyor.
Bursa’nın insanı, listede kentini görmek istiyor.

AK Parti’den, Bursa’ya ‘ilginç’ rötuş

7 Haziran’a göre…
AK Parti’nin Bursa’daki yeni listesinde, sıralama değişiklikleri oldu.
Has Parti’nin kurucu il başkanı, dağ yöresinden Osman Mestan, bütünleşmenin bir denge unsuru gibi değerlendirilirken, 4 sıra yukarısıyla 11. sıraya konudu.. 
Balkan kökenli ve Mustafakemalpaşa yöresinden kentin önemli ismi Dr. Mustafa Esgin de, adaylık elde etti.

CHP örgütü de, adaylarını böyle öğrendi

Hakikaten…
İnanılır gibi değil.
Bursa halkı da bir yana, CHP’nin Bursa’daki örgütü bile, aday adaylarının tümünü bilmiyor ve genel merkez bilgi vermiyordu.
Örgütü de, seçmeni de, kentli de, CHP’nin aday adaylarının kim olduklarını tam bilmeden, adaylarını, dün öğrenebildiler.

Rotasyonu istenen Çelik’ten ‘baba ocağı’na dönüş

Adaylıkta gönlü Bursa’da olan Faruk Çelik, rotasyonda ısrar edilince, çekildiğiyle gündeme geldi, ancak Şanlıurfa’ya yine yazıldığı açıklandı. 
Bursa’ya dün geç saatlerde döneceğini öğrendik.
Babası Yaşar Çelik’in, cuma namazına gittiği camide düşmesi, aileyi üzmüştü. İlerleyen yaşındaki babanın yanında bulunmak isteniyordu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.