Hava Durumu

İnşaatçılarda, ‘kıyasıya’ rekabet!

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2016 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2016 07:53
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ndeki çifte adaylı rekabetin sonucu, önceki kongrelere kıyasla daha çok merak ediliyor.
Sağ düşünceyle bilinen…
‘Çalışma Grubu’, ardı ardına mevcut ve eski başkanları çıkarırken, şimdi Maksut Kaya’yla da ‘tekerrür edip etmeyeceği’ tartışılıyor.
Sol düşünceyle bilinen…
‘Çağdaş Mühendisleri Grubu’ adayı Yaşar Poyraz da, dinamik, özgür, açık ve net bir yönetim politikası vaat ediyor.
Dünya görüşleri olarak…
Farklılık taşısalar da, yeni dönem başkanlığı için diğer karşı taraflardan destek beklentisi de, açıkçası da ortak strateji olarak dikkati çekiyor.
Farklı zaman aralığıyla önceki dönemde de başkanlık yapan Necati Şahin’in düşünce ve tutumu,  merak uyandırdı.
CHP’den büyükşehir adaylığı ve milletvekili aday adaylığı bulunan Şahin, ‘Çalışma Grubu’ mensubu isim olmakla beraber, Kaya da, son yerel seçim sürecinde, Gürsu’dan MHP’nin belediye başkan aday adayları arasındaydı.
Poyraz da, DSP’nin Bursa’daki çifte iktidarında, Büyükşehir ve Nilüfer’in belediye meclislerinde görevler de üstlenmişti.
Şahin’in başkanlığı döneminde, meslek odasının ulaşım komisyonuna başkanlık yapan Müjgan Elmas da, teklif aldığı iddiasıyla Poyraz’ın listesi için adı geçiyor.
Şahin, aktif olarak seçim çalışmalarına katılmıyor.
‘Bazı’ hususlarla Kaya ve daha öncesiyle ‘Çalışma Grubu’ için bu kez ‘dikkatli olması gereken’ bir yarış gözüküyor, Poyraz ise, iddialı yürüyor.

Büyükşehir’den yeni yaza hazırlık

Aktif sahil politikası ve çalışmalarıyla dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi, yeni yaz dönemi için de hazırlıkları yürütüyor.
Temizlik, bakım ve cankurtaran gibi görevlere hizmet alımı yapılırken, araç ve ekipman için, kiralama olacak.
1 ATV arazi aracı, 3 damperli kamyon, 3 traktör ve aparatları, 2 sıkıştırmalı çöp kamyonu ve, 1 adet ilaçlama aracı, sürücüleriyle kiralanacak.

AK Parti Bursa’dan TBMM’ye çıkarma

AK Parti’nin Bursa’daki ilçe başkanları ve mensup belediye başkanları ile meclis üyelerinden oluşan bir grup, TBMM’de ‘grup’ toplantısına katıldı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala’yla hatıra fotoğrafı çekildi. Bursa’nın milletvekilleriyle de buluşma oldu ve her birine hediye sunuldu.

‘Hemşeri’ beşizlere ziyaret

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Doruk Özel Yıldırım Hastanesi’nde doğan ve Türkiye’nin de duyduğu beşizleri ziyaret etti. Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin de, kendisine eşlik etti.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.