Hava Durumu

İnanılmayan ‘vaat’ gerçekleşti!

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2015 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2015 07:14
Kapalıçarşı’daki yangın, Tarihi Hanlar Bölgesi’ni hem ‘UNESCO Dünya Kültür Mirası’ hem de ‘Esnaf mağduriyeti’ olarak gündeme getirdi.
AK Parti’nin başlıca isimlerinden ve Bursa’dan aday Efkan Ala’yı AS TV’de konuk ettiğimizde, ‘Milyon TL’lik müjde’ vermişti.
Yangından zarar gören esnafın zararının Başbakanlık tarafından karşılanacağını belirtirken, ertesi günü, yani dünü konuşuyordu.
Tarihe geçen vaat oldu.
Ala ve Bursa’dan aday bir başka önemli isim Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, çarşı esnafını farklı günlerde dolaşmıştı.
Yangın mağduriyeti konuşulmuştu.
Maddi zararın karşılanacağına ilişkin söz ve dolayısıyla böyle bir vaat, Ala’nın ziyaretinde açıklanırken, ilginç bir durumun geliştiğini duyduk.
Genel seçim süreci olunca…
Esnaf, sözde ve genel seçimin ertesine kalacak, hatta ne zaman olacağı da belirsiz vaat düşüncesine kapılmıştı.
Bu duruma karşılık…
AK Parti’nin verdiği sözleri tuttuğu vurgulanırken, mağdur esnafa birkaç gün içerisinde ödemelerin de yapılacağı söyleniyordu.
Ödemeler, dün yapıldı.
Yanı sıra…
Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon kapsamında bulunan ve henüz uygulamaya geçilmeyen yangın bölgesinde, çalışmaların önceki gün itibariyle başlatıldığını da öğrendik.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un yönetiminde, halkla iletişim çalışmaları süratle yürütülürken, Ala ve Müezzinoğlu da, güç katmış bulunuyor.

***

Başbakan bugün Bursa’da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün saat 14:00’te Gökdere Meydanı’ndaki organizasyonla Bursa Buluşması’nı gerçekleştirecek.
Ankara’daki terör eyleminin ardından…
Siyasi miting yerine ‘Teröre karşı, birlik dirlik ve kardeşlik’ adıyla düzenlecek sayılı mitinlerin ilki, yapılmış olacak.
Geçen hafta yazdığımız üzere…
Büyükşehir Belediyesi’nin raylı ulaşım hizmetlerinde, kısıtlamalar olmayacak.

***

Edebali’den hizmet müjdeleri

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin çehresini ve kaderini değiştirecek çalışmalar yürütüldüğünü söylüyor.
Türkiye’nin en iddialı ‘spor arenası’ olarak 5 bin seyircili spor salonu ile 35 hektarlık ‘Sular Vadisi’ ve ‘Doğa Parkı’ projeleri, müjdeler olarak vurgulanıyor.

***

Bursa Artvin Vakfı’nda, ‘sosyal sorumluluk’ 

Osman Nuri Başaran’ın başkanlığını yürüttüğü Bursa Artvin Vakfı, başlıca büyük ve önemli hemşeri topluluğu olarak, örnek sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyor.
Yüksek öğrenimli gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak için uygulanan ‘burs’ desteği, yeni eğitim ve öğretim dönemiyle 150 öğrenciye sağlanacak.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.