Hava Durumu

İMO Bursa’da yeni kongreyle ‘karışık’ durum!

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2016 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2016 07:26
Bursa’da, İnşaat Mühendisleri Odası’nın yeni dönemi için dün seçim yapılırken, çıkan sonuçla yeni dönem sancılı başladı.
Sağ duruşla anılan ‘Çalışma Grubu’ adayı Maksut Kaya, sol duruşla anılan ‘Çağdaş Mühehdisleri Grubu’ adayı Yaşar Poyraz’a karşı kazandı, ancak…
Bir vakit…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Kaya’nın yapı denetim firmasına ‘kapatma’ cezası ve bu nedenle İMO Yüksek Onur Kurulu’ndan da ‘meslekten geçici men’ gerekçeleriyle ‘görevinin meşruluğu’ tartışması bulunuyor.
İMO Ana Yönetmeliği’nde 27 Haziran 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ve adaylık esaslarına ilişkin yeni düzerleme, neden gösteriliyor.
Bakanlık’la ilgili davanın devam ettiği ve Yüksek Onur Kurulu’na ait karara da, 60 günlük süresi içinde, itiraz edilmeden söz ediliyor.
Kaya’nın, ‘yönetici kurullarda görev alamayacağı ve yürütemeyeceği’ ortaya atılırken, bu durumu bildiği söylentisi de dolaşıyordu
İddiaya göre…
İMO Genel Merkezi, Kaya’nın başkanlığını kabul etmeyecek.
Kaya’nın ise, başkanlığının geçerli sayılmaması ve böyle bir resmi karar durumunda, ‘dava açacağı’ düşüncesi de, duyumlar arasındaydı.
Gözler…
Bugüne, yansımalarda!

İnşaatçılarda ‘MHP’ rüzgarı!


İnşaat Mühendisleri Odası’nda başkanlığı kazanan Maksut Kaya’lı liste için “MHP’li listesi” yorumları ortaya atıldı. 
MHP’nin Gürsu’daki belediye başkan adayı Kaya’nın listesindeki Mehmet Albayrak’ın da, MHP’de daha önce aktif siyaset yaptığı söyleniyor. Kaya’nın başkanlığı düşerse, yerine geleceği iddiası var.
Kaya’nın listesiyle ilk sıradan delege seçilen Halil Eldemir, bağlı Bilecik’teki üyelerinden ve MHP’nin de bu ilden milletvekili.

Poyraz, listeyi deldi


İnşaat Mühendisleri Odası’nın çok konuşulacak seçiminde, seçimi kaybeden sol duruştaki başkan adayı Yaşar Poyraz, liste delinmesiyle yönetime girdi.
Poyraz, başkan seçilen Maksut Kaya’nın listesine oy verenlerden destek alarak, bu ekipten başkasının yerine, yönetime girebilme oluru elde etti.
Kaya’nın listesinden Kazım Uray, üzerinin çizilmesi ve Yaşar Poyraz’ın yazılarak tercih edilmesiyle  yeni yönetimin dışında kaldı.

Elektrik mühendislerinde Başkan Çınar’a ‘güvenoyu’


Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin dün yapılan seçiminde, tek aday vardı ve sandıktan “Mevcut başkanla yönetilmeye devam” sonucu çıktı.
Sol duruştaki ‘Katılımcı Mühendisler’ grubunun yeniden adayı Remzi Çınar, katılımcı 375 üyeden 343 oy alarak, ‘yeniden’ seçildi.
‘Güvenoyu’ alan Çınar, göreve 4. kez getirildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.