Hava Durumu

İmecenin kentinde, yeni, örnek proje!

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2012 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2012 09:11


Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, dün Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin açılışı yapıldı. Tekstil Sanayi ve Enerji müzeleriyle beraber, Merinos’un dönüşümünde yeni bir unsur…
Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergin, illerde bilim ve teknoloji merkezleri kurulması için çalışma yürütüldüğünü vurguladı.
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nce ilk örneği uygulanmış oluyor. Bakanlık desteğiyle beraber, Yalova Yolu’nda Uluslararası Fuar Merkezi’nin yanında, nihai projesi gerçekleştirilecek. Çalışmalara başlanırken, Ergün, uygulama yerine de gitti.
İlk evresiyle dün hizmete giren örnek tesis, artık Bursa’da var. Buluş ve bilimsel olaylar, temel ve kolay paylaşımla bizzat yaşatılıyor. Önemli bir eğitim ve derslik projesi olan tesiste, sorularak, dokunarak ve deneyerek, gerçekleşmeler oluyor.
Bursa’yı farklı ve örnek kılan özelliklerinden kent imecesi, yeni projeyle yine kendisini gösteriyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür A.Ş.’ce çalışmaları yürütülen çift aşamalı proje, işadamları ve sanayiciler tarafından desteklenmişti.
Örneğin…
Sanayide küresel markalardan Zorlu Holding’in yanı sıra, Sönmez Holding’e bağlı Bustaş da, kent imecesindeki yerini almıştı.
Ergün, bilim ve teknolojiye desteğin, hem eğitim ve öğretim hem de sanayi ve ticaret boyutuyla önemsendiğini anlatıyordu.
Bursa’nın, Otomotiv Test Merkezi’ne ev sahipliğine desteği de, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından gündeme getiriliyordu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başlıca kentsel projeleri, kent dinamikleriyle gerçekleştirdiklerini vurguluyordu. Bu nedenle de, desteği nedeniyle sanayici ve işadamlarına teşekkür ediyordu.
Şahin konuşurken, Bütçe ve Plan Komisyonu’ndaki görevini anımsadık. Yeni imece kenti fotoğrafına ortak olmuştu, ancak kentin kamusal projeleri ve ödenek beklentileri için kendisinden beklenti duyuluyor.
Kentlerine hizmet ve projeler için, belediye başkanları kadar, milletin vekilleri ve ayrıca aralarından bakanlık görevini yürütenlere de, görev düşüyor.
ABD’nin, bilim ve teknoloji üssü Silikon Vadisi gibi uygulama, Türkiye’de gündeme gelmişti. Bakan Ergün, süreci itibariyle kenti Kocaeli’yi ön plana çıkarmıştı
Dünkü tören…
Geçen yıl göreve seçilen milletvekillerinden çok, daha önce görev yürüten eski milletvekillerini gördük. Sadece, Şahin’in katılımı vardı.
Son söz…
Yine, iyi ki, belediyeler var! Proje ve hizmetler düşünülürken, tüm kent dinamiklerinin düşünceleri ve katkılarıyla da beraber, sonuçta elbette ki, Bursa olacaktır.
Dipnot…
Hükümet politikasıyla bilim ve teknolojinin önemsendiğinden söz ediliyor, ancak… Devletin bazı din görevlileri ise, bilim ve teknolojiyle çatışıyor, topluma fetva ve yorumlarıyla dikkati çekiyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.