Hava Durumu

İlk “Bursa” vagonuna Berlin yolu gözüktü!

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2012 08:36
Raylı sistem üreticileri, İstanbul'daki “Euoroaisa Rail” fuarında buluştu. Bursa'da üretilen ilk vagon, modüler ön bölümüyle standa çıkarıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yle oradaydık. İddialı hedefinde, somut bir başka dönüm noktasına tanıklık ediyorduk.
3 yıl öncesi…
Altepe, hedef yolundaki inanç ve güven açısından kentin otomotiv merkezi konumunu, deneyimlerini ve dış pazardaki itibarını vurgulamıştı.
Kent için göreve çağrı ve kurumsal açılım değerlendirmesi yapan Durmazlar firması, atölye rayından çıkardığı İpekböceği'yle 3 gün süresince, “Ben de varım!” diyordu.
Ankara'daki ihalede, fiyatların düşmesi ve en uygun teklifi veren Çin firmasının yerel işbirliğinin de gündeme gelmesi, Bursa faktörü olarak yorumlanıyor.
BursaRay'a ilk vagonlarının alındığı Alman Siemens, raylı sistem sektöründeki çok başlıklı üretimleriyle artık rakip veya yardımcı rolde. Yeni hizmete giren vagonların alındığı Alman Bombardier de öyle…
Ünlü ana üretici firmalara parça ve donanım veren diğer Bursa firmaları da fuardaydı. Altepe'nin, hedefi için anlattığı kentsel potansiyel ve deneyim, fuarda boy gösteriyordu.
Artık…
Sadece sözler yok. Sahada, fuarlarla pazarlama rekabeti de başladı.
Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatma Durmaz Yılbirlik, yıllara dayalı kurumsal emeğin ve inancın, bir büyük hedefe varmanın heyecanını yaşadı.
Bursa vagonu, dünyanın en büyük ve prestijli sektör fuarı için tüm haliyle eylülde Almanya'nın başkenti Berlin'e götürülecek.


“İncirli” hattı uzuyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul'daki görüşmemizde nostaljik tramvayın 2. yeni bir kararla bir kez daha uzatılacağını söyledi.
Son durak, İncirli yerine, Yediselviler-Yeşilyayla-Ertuğrulgazi yolunun başlangıcı olan Emirsultan Polis Merkezi civarında olacak. Teknik hazırlıklar sürüyor.
Altepe, Yıldırım'a hizmet vermeye başlayan tramvay hattını, etaplar halinde Siteler'e kadar uzatacaklarını da ifade ediyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.