Hava Durumu

İhtilafın geriliminde, “çarpıcı” boyutlar!

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2012 01:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2012 01:05

Yukarıdaki sözler, Bursa Kent Konse-yi’nin başkanlığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin başkan danışmanlığını yürüten Semih Pala’ya ait.
Büyükşehir Belediyesi ile Özel Halk Otobüsçüleri Odası arasındaki ihtilafın sıcak gelişmelerini ve gerilimini aktarmıştık.

CHP’nin milletvekilleriyle beraber esnaf odasına ziyaret etmesi, farklı tartışma ve soru işaretlerini gündeme getirdi. Milletvekillerinden Sena Kaleli’nin konuyu TBMM’ye taşıyacak olması, Pala tarafından Facebook’ta tartışmaya açıldı.
Pala, yasal olmamasına rağmen, halk otobüslerinde akaryakıt yerine 10 numara yağ kullanılması ve nedeni olan çevre kirlili-­ğinin, CHP tarafından sahiplenildiğini söylüyor.
Yoruma, yorumlar yazıldı!

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Selim Yedikardeş, sık konuşulan soruna, kamusal yönetim sorumluluğunun gereğini vurguluyor. Sözlerinin devamında, “Bursa’da, halk otobüslerinin her türlü denetlenmesi yapılmalı. Hiçbiri yolcu alırken trafik ihlalinin en kralını yapmakta, yanık yağ kullanmakta, egzoz testleri gözden geçirilmeli.” diye, mesaj veriyor.
Yetki karmaşasına da değinerek, “Trafik (İl Emniyet Müdürlüğü), ‘Belediye’nin yetkisinde’,  Belediye, “Trafik’in yet-kisinde’ dese de, asıl sorun bu kentte disiplin ve siyasi irade eksikliğidir. “ yorumuyla dikkati çekiyor.
Sorunlara çözümün, sadece yasalar ve yaptırımlarla mümkün olmadığını savunuyor. Hijyeni örnek şekilde önemseyen gıda işletmelerindeki Beyaz Zambak ve Beyaz Tabak gibi uygulamayı öneriyor.

Pala da, yorumların arasına bir başka yeni yorumunu yazarak, “BURULAŞ’ın araçları da, mazotu aynı fiyata alıyor. Kamuya ait hatlarda ve yollarda çalışmanın tabiidir ki bir bedeli vardır.
Bu yeni bir şey değildir. Bu bedeller ödenerek çalışma yapılacağı, kabul edilmiştir.” diyor.

*****************************************************************

Sorumluluk tartışması!

Bu arada…
Büyükşehir Belediyesi’nde, özel halk otobüsçülerinin açıklamalarına tepkiler devam ediyor. İlgili diğer kamu kurumlarının, kendi üzerlerine düşeni yapmaları isteniyor.
Resmi yazışma ve açılmış dava olmamasına rağmen, özellikle ses getirecek eylemden söz edilmesi ve ayrıca 10 numara yağ kullanımının sözlü olarak kabul edildiğine dikkat çekiliyor.
Dolayısıyla…
Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden, gereği bekleniyor. Valilik’te, esnaf odasının olağanmış gibi dinlenmesi de, şaşkınlıkla karşılandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerini yürüten bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. de (BURULAŞ),  süreçte tartışma konusu ediliyor.
Esnaf odası hakkında yargı kurumuna başvurup başvurmayacağı, denetim ve yaptırım açısından neleri yapıp yapmayacağı, ilgili kurumlara yönelik girişimleri olup olmayacağı, merak ediliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.