Hava Durumu

Hizmet bekleyen Bursa'ya zaman kaybettirilmesin!

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2012 08:55
Büyükşehir Belediyesi, mevcut Yunuseli Havalimanı'nın yeniden açılmasını istiyor, AK Parti'nin ise, siyasi irade olarak sıcak bakmadığı görülüyor.
Başkan Recep Altepe'yi dün akşam AS TV'de konuk ederek, havalimanı konusunu Satırbaşı'na taşıdık.
Mevcut havalimanı açılacak mı?
Hem kentli de, hem de iktidar camiasında merak oluştu. Bu merak uyandıran süreç, nihai olarak hangi noktaya varacak?
Altepe, hedeflenen ölçekteki uçuşlara engel bulunmadığını düşünüyor.
Havalimanı çevresinde, 2 bin 500 dolayında binanın geleceğinin tartışma konusu olması ve büyük harcama gerektiğinden söz edilmesine yeniden değindik.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tereddütlü eleştirel bakışıyla doğan aleni tartışmayı, aynı siyasi partili olma üslubuyla hayretle karşılıyor.
Kapalı havalimanı, yine sürpriz bir başka gelişmeyle “Sağlık Kampüsü” yeri için yeniden gündeme getirildi.
Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıl öncesine dayalı hedef ve temaslarına rağmen, Ankara'daki ilgili 2 havacılık kurumundan süreci uzatan ve ret kuşkusu yaratan yol haritası vardı.
Arınç, AK Parti'nin Bursa'daki Yerel Yönetimler Şurası'nda, belediye başkanlarına, hedefleri için çok iyi çalışmalarını ve zamanla yarışmalarını vurguluyordu, ancak havalimanı konusunda görüş ayrılığı yaşanıyordu.
Başkan Altepe, sağlık kompleksine yer arayışı için gündeme gelen düşünceyi, AS TV ekranlarında dün sorumuz üzerine, soğukkanlı karşılamaya çalıştı.
Yorumunu kentin hizmet beklentileri zemininde yapan Altepe, Yunuseli Havalimanı'nı da ihtiyaç görüyordu.
Ankara'daki bürokratik frenin ardından, Sağlık kompleksiyle ilgili hususu da karşısında bulurken, bu konuda da, merkezi yönetim politikasıyla bir an evvel netliğe varılmasını bekliyor.
Bursa'da aynı siyasi partili Büyükşehir Belediye Başkanı ile siyasi irade arasındaki görüş ayrılığı, kamuoyu önünde merakla izleniyor.
İktidara mensup en üst otoriteli belediye başkanı, bir hizmetin hedefini ortaya koyuyor, adımını atıyor ve süreci yönetiyor. Bu süreçte, Ankara'dan 1 yıl sonra frenleyici karar çıkıyor ve merkezi yönetimin taşra kurumu, bir başka proje için havalimanını gündeme getiriyor.
Hizmet bekleyen Bursa, aynı siyasi partili yerel ve merkezi yönetim döneminde zaman kazanmalı ve geçmişin kaybını da telafi edebilmeli.
Ankara, soru işaretleri yaratan olarak değil, çözümü kolaylaştıran ve hatta çözen olma işleviyle anılmalı.


Tramvay kuşkusuna yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezine planlanan tramvay hattına, herhangi bir teknik engel bulunmadığını söyledi.
AS TV'de sorularımızı yanıtlayan Altepe'ye, “yüksek eğim gerekçesiyle projenin mümkün olmadığı” yönündeki iddia ve kuşkuları aktardık.
Dünyada yüksek eğimli uygulamalar olduğunu ve mühendislik yöntemleriyle de çözüldüğünü dile getirdi. Vagonların da, bu özelliğe göre hazırlandığını vurguladı.
Bursa'daki hattın yapımı ve yine Bursa'da üretilen yerli vagonun da, eğim koşullarını dikkate alan bir projelendirmeye dayanacağını öyledi.


Hedefte, Siteler de var!

Bursa'daki kent içi tramvay hatları projesinde, kentin ilk toplu konut bölgelerinden Siteler'e de ulaşabilmek var.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım ilçesinde İncirli ve Yeşilyayla'nın üzerinden, Ertuğrulgazi ve Siteler eksesine varabilmeyi de vurguladı. Siteler'e kadar varan tramvay, yine ilk toplu konutların bulunduğu Kaplıkaya'ya da hizmet etmiş olacak.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.