Hava Durumu

Hipodrom ‘kent parkı’ gibi olacak!

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2016 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 04:46
At yarışlarıyla…
Bir başka şans oyunu türüne ev sahipliği yapan Osmangazi Hipodromu, çalışmalarına başlanan projeyle tüm kentlilere açılıyor.
Programlı yarışlar sürecek.
Yanı sıra…
Reşat Oyal Kültürparkı’ndan daha büyük alana sahip hipodrom, yakın bir süre sonra Bursa’da tüm halkın yararlanacağı bir kent parkı gibi olacak.
Türkiye Jokey Kulübü, halka dağıtılmasını sağladığı broşürle sürpriz açılımı geniş bir kitleye duyurmayı sağladı.
Doğa ve hayvan sevgisinin özellikle çocuklara yaşatılmak istendiği yeni uygulamada, at binme eğitimi ve terapi çalışmaları yapılabilecek.
Tanıtımla…
Hipodromun güzelleceğinden söz edilirken, yeni kent parkı kimliğine dönüşümü sağlayacak unsurlar da belirtiliyor.
Piknik alanı olarak…
Bitkilendirme ve çiçeklendirmeyle beraber, 11 bin metrekare alanda ahşap piknik masaları, kameriyeler, banklar, çocuk oyun alanı ve ekipmanları, büfe alanları ve yürüyüş yolları planlandı.
Spor alanı olarak… 
Hipodromun girişinde, 21 bin metrekare alanın düzenlenmesiyle beraber, bin metre koşu parkuru, spor aletleri ve ekipmanları düşünüldü.
Atla terapi olarak…
Terapi merkezi düzeni içerisinde, 660 metrekare alanda, atlarla gezinti bölgeleri bulunacak. Atla terapi, son yılların popüler bir tedavi yöntemi olarak da kullanılıyor.
Hizmetler, ücretsiz olacak.
Kurumun inşaat biriminin sorumluluk deneyimine sahip Osmangazi Hipodromu Müdürü Devrim Evcim, projenin de heyecanıyla süreci yürütüyor.

Yunuseli Yolu ‘yeni baştan’ doğuyor

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın kent ulaşımına önemli bir rolü bulunan Yunuseli Yolu’nu, yeni baştan ve çağdaş koşullarla yeniliyor.
Yol boyundaki derenin ıslah çalışmalarının ardından, çift taraflı karayolu, bisiklet ve yürüyüş yolları ile rekreasyon düzenlemelerinin yapılması sağlanıyor.
35 milyon TL bütçenin, 20 milyon TL’lik kısmı, asfaltlamaya ayrıldı.

UÜ’de ‘Erasmus’ ayrıcalığı

Üniversite adaylarının en çok bilgi edindiği ve tercihte bulunduğu üniversitelerden; Uludağ Üniversitesi, öğrenci değişim programı ‘Erasmus’ hareketiyle de dikkati çekiyor.
AB’ye öğrenci verebilen kurum, her yıl ortalama 300 öğrencisini gönderebilme performansı gösteriyor.

Gemlik’te çocuklara özel ‘festival’ yapıldı

Gemlik’teki sanayi kuruluşlarından Borusan, ilçenin belediyesi ve bir derneğiyle işbirliği yürüterek, ‘Çocuk Festivali’ düzenledi.
Gemlik Belediyesi ile Sinemasal Kültür Sanat Derneği işbirliğinin de imza koyduğu festivalde, bin 500 çocuk açık havada sinema izledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.