Hava Durumu

Her facia, bir ihtar!

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2014 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2014 08:38

Diğer ülkelerde de kazalar oluyor, ancak Türkiye’deki can ve mal kayıpları, inanılmaz ciddi boyutuyla tarifsiz üzüntüler yaratıyor.
En önemlisi…
Can!
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan facia, milletin yüreğini dağlayan yeni bir tarihi acımız oldu.
Emekçiler ve faaliyet koşulları, üretimin amacıyla beraber önemlidir. Yatırım ve emek, ticari başarı ve hedefe götürür.
Yasama ve yürütme olarak…
Mesleki faaliyete ilişkin esaslar, denetim ve yaptırımlar, hem düzen disiplini hem de çoklu güvenceler için çok önemlidir.
Her alanda, her facia sonrası…
Sorunlar gündeme geliyor. Çözümler tartışılıyor. Tekrar etmemesine yönelik çalışma ve uygulamalardan söz ediliyor, ancak tekrarlar bitmiyor.
Şimdi…
Madenler, yeniden gündemde!
Geçen ay…
TBMM’de CHP’nin Soma’ya yönelik araştırma önergesinin reddedildiğini öğrenmek ve olayın meydana geldiği madene 6 ay önce giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın da, emekçi ve koşullar için olumlu konuşmasını, iyi analiz etmek gerekiyor.
Denetim, her alanda önemli.
Hastanelerdeki yangınlar, maden, tersane, trafik ve asansör kazaları, sel baskınları, toprak kaymaları ve depremler; bu ülkeye, kentlerine ve insanına ihtarı gösteriyor.
Her facia, insanlık dramı; son olmalarınız gerektirecek acı deneyimlerdir, ancak tekerrür eden her olayla da, kendi alanında istatistikleri de konuşuluyor.
Meseleler…
İnsan odaklıdır.
Çözümler, hepimizde.
Soma’da vefat eden madencilerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralılara da, acil şifalar diliyoruz.

 

Bursa’nın sevdası ve Vali’nin düşüncesi!

Vali Münir Karaloğlu, dün “Ülkemizde kış turizmine öncülük eden, Uludağ’ın eteklerinde kurulu Osmangazi ilçemize yakışır kış sporları merkezi yapmalıyız” diyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve resmi kurum müdürlerinin de katılımıyla ilçenin genel durumu ele alınmıştı.
Olması gereken masa etrafı…
Ötesi de olmalı.
Kış sporları için…
Bir merkez bütünlüğüne kavuşabilmek, dünya ve olimpiyat boyutlarıyla organizasyonlara ev sahipliğinde, Ankara faktörü önem taşıyor.
Bursa’nın Ankara’ya gitmesi değil, Ankara’nın Bursa’ya getirilmesi, sonuca ulaşabilmek için de devlet ve hükümet politikasıyla eylem programı yürütülmesi gerekiyor.
İzmir’in Akdeniz Oyunları, Trabzon’un Avrupa Gençlik Olimpiyatları, Erzurum’un Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları, Kayseri’nin Dünya Basketbol Şampiyonası’nın grup maçlarına ev sahipliği ve Eskişehir’in Türk Dünyası Başkentliği, özel yasalarla yürütüldü.
Zaten…
Erzurum’un kış organizasyonu da, Bursa’nın Uludağ’ının önünü kesti.
Kış olimpiyatları sevdası da, deneyim ve aşama elde eden Erzurum’un geldiği nokta ve yürüttüğü olimpiyat hedefiyle söndü. İklim koşullarındaki istikrarsızlık da, malum…
Geriye kalan…
Bursa’nın ve Uludağ’ın, kış sporlarına yönelik tesis ve alanlara sahip olabilmesidir. Böyle durumda, sportif organizasyon markasını yaratmak gerektiğini de vurgulayalım.

 

Sönmez Medya’dan, “Soma” canlı yayını…

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki olayın duyulması ve faciaya dönüşmesiyle beraber, Sönmez Medya da, yasın merkezinden canlı yayın yürütüyor.
AS TV Haber Müdürü Erdal Çatalkaya, AS TV
Program Müdürü Akif Oktay, muhabir Yankı İçöz ve kameraman Nevruz İlimdaroğlu, olay günü itibarıyla oradaydılar.
Gündüzünden gecesine, gecesinden sabahına ve ertesi gününe kadar, üzüntülerle beraber, umutlu bekleyişin de tanıklığı yürütüldü.
Bursa Hakimiyet de, internet sitesiyle beraber, olayın ardından gelişmeleri, özel detayları ve oluşan gündemi, Bursa kamuoyuna taşıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.