Hava Durumu

Haydi hayırlısı!

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2015 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2015 08:18
Çok söz ettik. Farklı hastanelerden oluşacak Bursa Entegre Sağlık Kampüsü’nün yapımı, yıllarca sürüncemede kaldı.
Mart 2006’da konuşulmasına başlanan proje, süreci ve özellikleriyle muammada kalıyor, ancak bazı çevrelerce açılan davalarla önemi vurgulanıyordu.
Nihayet, dün…
Farklı yer arayışları ve tartışmalarından sonra, Nilüfer’deki Doğanköy’de temel atma töreni yapıldı, resmen başlangıcı yapılmış oldu.
Bugünleri, 9 yıl sonra yaşadık.
Adına, “Şehir Hastanesi” denilmeye başlanmış olsa da, başka kentlerde de örnek benzeri projelere bakıldığında, bir “Güney Marmara” projesi yürütülecek.
Bursa’nın merkez alındığı, ancak çevre illere hizmetin de öngörüldüğü projenin yer seçiminde, çevre yoluna bağlantı önemseniyordu. Yüksek hızlı trenin hattı için de, proje de dikkate alındı.
Açılan davalar, teknik ve hukuki nedenlerin de etkisiyle Samanlı’da yapılmasından vazgeçildiği için de, yapılan Çevre Yolu Samanlı Bağlantısı da, kente kaldı.
Önemsenen projelerin yılları bulan başlangıcı ve törenlere rağmen, sonrasında gelişen mali ve hukuki nedenlerle gecikmeler yaşanıyor.
Bursa Entegre Sağlık Kampüsü’nün en geç 3 yılda bitirileceğinden söz edilse de, kronik sorunların bu projede de nüksedebileceği düşüncesini taşıyoruz.
Özel yatırımcıya…
Belirli sağlık hizmetlerini işletme ve tanınan ticari fonksiyonlarını kullanma karşılığı verilmiş olması, merkezi yönetimin yürütme sıkıntıları ve sorunlarının gündeme gelmeyeceği anlamına gelse de, şimdi gözler özel sektörde olacak.
Bursa’da Doğanbey Konutları’nın yapımında müteahhitlere paraları ödense de, alabilmek için yapılan indirimler, ticari süre olumsuz yansıdı.
Büyükşehir Belediyesi de, yeni stadyum projesinin hakedişlerini sorunsuz ödemiş olsa bile, müteahhit tarafında yaşanan sıkıntılar, projeyi sendeletti.
Umarız…
İddialı sağlık hizmeti projesi, kentin ve dolayısıyla medyanın gündeminde yıllarca kalmaz, hedeflendiği gibi yürütülür ve hizmete girer.
Aksi durumla…
Olan, yine Bursa’ya olur!

“Hızlı” trenimiz yok, reklamı var

Genel seçim süreciyle…
Yeni hatlar açıklanıyor.
Bursa’yı Ankara’ya bağlayacak hattın yapımına başlandığında, hizmet vermeye başlayacağı tarih olarak, 2015 konuşuluyordu.
Yıl; 2015, ancak ovaya varan hat yok.
Gelişen ve önceden tahmini yapılamayan topoğrafik sorun nedeniyle Bilecik’teki geçişle ilgili yeni bir geçiş projesi hazırlanacaktı.
Bu proje için…
Dava açan da olmadı.
Yani…
Bazı kamusal projelere engel olmak, geciktirmek veya durdurmakla eleştirilen çevrelerden herhangi bir dava da gündemde bulunmuyor.
Kenti dolaşırken…
İktidarın genel seçim propagandasına yer veren bir afişte, “Artık bizim de yüksek hızlı trenimiz var.” deniliyordu, ancak…
Bursa’da henüz bulunmayan ve başka kentlerin sevinci olan yüksek hızlı tren, bağrımızda bizim kentte yokluğuyla henüz hayal ve hayal kırıklığının kendisiydi.

Bakan’la Bursa’da sağlıklı yaşam 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa’dan aday gösterilmesi, genel seçim dönemine hareket ve renk getirdi. 
Dün, sabah…
Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Hüdavendigar Kent Parkı’nda yürüyüşe çıkarken, kente gelişiyle sağlıklı yaşam mesajları da sıklaştı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.