Hava Durumu

Haydi Bursaspor taraftarları…bugün “kenetlenme” zamanı!

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2015 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2015 08:48
Kent olarak…  Başarı ve gelinen noktanın farkına varamadan, Bursa’nın bir spor kulübü, bugün “Avrupa Şampiyonu” olmak için sahaya çıkıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyespor’un bayan voleybol takımı,  Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Challenge Cup’ta, kendi kentinde dev finalin rövanşını oynayacak.
Rusya’nın dünyaca ünlü ekibi olan, ancak geçmişteki başarıların da özlemini yaşayan Uralochka-NTMK Ekaterinburg, ülkesinden 3-0’lık galibiyetin rahatlığıyla geldi.
Nilüfer’deki Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda saat 16:00’da başlayacak maçın kazananı, Avrupa’nın şampiyonu olacak.
Kent halkına ve özellikle Bursaspor’un taraftarlarına, kente getirilen şampiyonluk kupasının Bursa’da kalması için tarihi görev ve sorumluluk düşüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin 45 bin seyircili yeni stadyumuyla heyecanlı bekleyişte bulunan Bursaspor taraftarlarının, yerel yönetim kurumunun spor kulübünü de, en ihtiyaç duyduğu böyle günde yalnız bırakmayacağı inancını taşıyoruz.

Bisikletlerden haber yok, hatta imkânsız gibi…

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, henüz Bursa’dan aday gösterilmediği günlerde, Bursa’daki bir açıklamasıyla ses getirmişti.
Belediyelerce yapılacak her 1 metrekare bisiklet yolu için 1 bisiklet verileceğini açıklarken, Bursa’nın Nilüfer Belediyesi de, 130 kilometre uygulama yapıldığını duyurmuştu.
İlçesine 130 bin bisiklet bekleyen Başkan Mustafa Bozbey, yerel seçimlerin yıldönümünde çağrısını tekrarlarken, henüz tutulan söz yok.
Bakan Müezzinoğlu, aday gösterildiği Bursa’ya geldi, açıklamalar yaptı. Hizmet odaklı söylenenlerin arasında, bisiklet müjdesi gündeme yansımadı.
Hayal kırıklığı, böylesine duruma ulaştı!
Aslında…
Geçtiğimiz günlerde Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklama, Nilüfer’in beklentisinin öyle hemen gerçekleşmeyeceği ve hatta imkânsız gibi olduğu düşüncesi yaratıyor.
Bisiklet verilmesi için…
Belediyelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın nezdinde onaylı proje yürütmesi gerektiği ve Sağlık Bakanlığı’na böyle başvuru gerektiği ortaya konuluyor.
Süreci, merak ediyoruz.

CHP’de Aydın, dualarla yola çıktı

CHP’ye yola çıktı.
Önseçimle…
Osmangazi’ye, belediye başkan adayı oldu.
Ardından…
Önseçimle…
Milletvekili adaylığını, elde etti.
Bursa’nın en büyük ilçesine belediye başkanı seçilemedi, ancak en büyük ilin milletvekili olabilmek için önemli bir şansı bulunuyor.
Genç Erkan Aydın, farklı ve tartışmalı ittifak ve kurguların gündeme geldiği bir önseçimde, 4. sıradan milletvekili adayı durumuna geldi.
CHP’de yıllardır bulunan ve önemli görevler yürüten, deneyimleri olan pek çok ismin önüne taşınırken, farklı düşüncelerle tercih ediliyordu.
Memleketi Orhaneli’de dualarla 7 Haziran’ın sürecinde son düzlüğe törenle adımını atan Aydın, dağ yöresi ilçeleri ve kentteki hemşerileri başta olmak üzere, kenetlenme ve başarı mesajıyla dikkati çekiyordu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.