Hava Durumu

Hangi siyasi partiler, Doğanbey’e gidecekler?

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2013 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2013 08:25

Söylemiştik.
Nitekim…
Doğanbey, yerel seçim sürecine damgasını vuran başlıca konular arasındaki yerini aldı.
Şimdi…
Merak ediyoruz…
Hangi siyasi partiler, kentin en merkezinde bulunup, mağduriyet açıklamaları ve davalarıyla gündeme gelen yere adım atacaklar?
Bu soru, sadece merkezi ve yerel iktidar konumlarına sahip AK Parti için değil, muhalif siyasi partiler için de geçerlilik taşıyor.
İktidar, örnek kentsel dönüşüm gerekçesiyle Doğanbey Konutları'nı sahiplenirken, eleştirilere daima tepki gösteriliyor.
Sorunlara çözüm gerekçesiyle sakinlerince kurulan dernek, yerel yönetimden bazı zamanlarda yapılan ziyaret ve görüşmeleri eleştiriyordu.
Görüşmelerin, AK Parti ve yerel yönetimine yakın isimlerle yapıldığı ve haberdar edildikleri gerekçesiyle kabul görülmek istenmiyordu.
Muhalif siyasi partilerden MHP'nin, Osmangazi ilçe teşkilatı olarak, istikrarlı diyalog, ziyaret ve süreç yönetimi yürüttüğünü, sesliliğini ortaya koyduğunu da biliyoruz.
CHP de, kentsel ve hak sahipleri boyutlarıyla konuyu yerel meclislerde konuşmuş olsa da, saha siyasetiyle de beraber etkin olunamadı.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'ne başkanlığı süresince, sert tepkileride bulunan Necati Şahin, kenti yönetmeye talip aday olarak, açıkladığı düşüncesiyle dikkatleri çekiyor.
CHP'nin Büyükşehir adayı Şahin, Doğanbey'deki kulelerin yıkılması gerektiğinden söz ederek, bu doğrultuda bir proje çalışması yürütüldüğünü söylemişti.
Açıkçası…
Bursa'nın silueti açısından, kamuoyunda bile çok konuşulan ve beklenti olarak da benimsenen toplu yıkım düşüncesi, ciddiyet kazanmış oluyor.
Artık…
Doğanbey sakinleri durumuna gelen hak sahiplerinin derneği adına, CHP'ye yanıtta bulunuldu.
Mehmet Aslan, uzun yılar Doğanbey halkının haklı çabalarına uzak kalındığını ve sonlarına gelindiğinde hatırlandıklarını belirtiyordu.
Yerel seçim süreciyle gündeme getirilmeleri ve toplu yıkım düşüncesiyle de ele alınmak istenmeleri üzerine, tepkisini bildirdi.
Sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada, bazı akademik meslek odaları ile siyasi partilerin düşünceleri değerlendiriliyordu.
Gelişmeler karşısında, "Yerel seçimler için Doğanbey'i malzeme etme çabasını üzüntüyle izliyoruz." deniliyordu.
Aslan, "Doğanbey'i yıkalım" düşüncesini, oy uğruna imkansız duaya "Amin" demiş olmakla nitelendiriyor.
Siyasete, karşıtlık vurgulanıyor.
Kentsel dönüşümün, devlet ve hükümet politikasıyla yürütüldüğü Bursa'da, yerel seçim süreciyle Doğanbey, tartışmaların odağında olacaktır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.