Hava Durumu

Hangi dünya kentinde, Bursa’daki gibi TIR’lar ve kamyonlar, aramızda olur?

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2015 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2015 07:24
Bursa’nın trafiği, bunaltıyor.Şaşırtıyor. Çıldırtıyor.
Sorunlar yaşanırken…
Sürücü hataları ve umursamazlığının, başlıca etken.olduğunu zaten her gün görüyoruz ve bizzat yaşıyoruz.
Böyle derken…
Bu sütunları okuyanlar biliyor.
Yönetimsel otoritelerin de, kendi görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde, gerekli uygulamalar içerisinde olmaları gerektiğini vurguluyoruz.
Giderek artan, bir sorun var!
TIR, kamyon ve hafriyat araçları, kentin merkezinde ve diğer normal taşıtlarla beraber, aramızda dolaşabiliyorlar.

Ciddiyetle…
Umursamazlık ve risk var!
Daima…
Bursa’nın yaşanabilir kent olduğundan ve dünya ülkeleriyle yarıştığından söz ediyoruz, ancak bu duruma karşılık, bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz.
Berlin, Londra, Paris ve Barcelona veya diğer başlıca, büyük önemli kentlerde, TIR, kamyon ve hafriyat araçları, yolları sarmıyor.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün, kameralı denetim ve yaptırım uygulaması MOBESE’nin yanı sıra, sahada da olması gerektiğini yeniden söyleyelim.
Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne başkanlık edilmesi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına rağmen, radikal karar ve süreç de oluşmuyor.
Kent merkezi için…
Yük ve hafriyat araçlarına 06:00-10:00 ile 16:00-20:00 saatlerindeki kısıtlamaya uyulmadığı ve sonuç alınması için tam yasaklama getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Mudanya yoluna bağlantı için…
Yasaklama, Acemler’in yakınındaki Mudanya Kavşağı’ndan sonrası için değil, daha geride Ata Bulvarı itibariyle başlamalıdır.
Çeşitli kuruluşlarca araç bağışları bağışlanıyor, ancak merkezi ve kilit noktalarda müdahil trafik polisi devriyesini tam anlamıyla göremiyoruz.
Bugün Bursa, yol geçen hanı!

DİREKSİYON EĞİTİMİNE, BAŞKA YER Mİ YOK

Bursa’nın kısıtlı ana yolları arasında, Demirtaş yolunun önemli bir işlevi ve katkısı bulunuyor, ancak gözlerimize inanamadığımız bir durumla karşılaştık.
Üstelik…
Yeni köprülü kavşak ve önemli bir yan bağlantı noktasının hemen yakınlarında yürütülen uygulamaya göre, sürücü adaylarına park etme eğitimi veriliyor.
Yol kenarlarına bariyelerle oluşturulan park etme eğitimi alanı, böyle işlek yolda sürücülerin dikkatini dağıtıyor ve risk oluşturuyor.
Sürücü kurslarına tanınan bu uygulamanın, Bursa Ulaşım Koordinasyon Kurulu’nda ivedilikle iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.