Hava Durumu

Halktan 3 çocuk istenirken, çocuk hastanesi ne olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2015 08:22
Farklı gerekçelerle…Türkiye’de ailelerden çok çocuk beklentisi, devlet ve hükümet politikalarıyla vurgulanıyor. Nikah masalarında, “3 çocuk” mesajı veriliyor.
Böyle bir Türkiye’nin Bursa’sında, kısıtlı ve sıkıntlı koşullarla hizmet vermeye çalışan bir Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ni görüyoruz.
Halktan 3 çocuk istenirken…
Çocuklara yönelik mevcut branş hastanesinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, ayrıca en büyük ilçelerde yenilerinin olması gerektiğini düşünüyoruz,
Nilüfer’e bağlı Ertuğrul’da bulunan Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne henüz ilk adımları atmakla beraber, yoğunlukla karşı karşıya kalınıyor ve hizmet talebi fark ediliyor.
Durumu…
Sahra hastanesi gibi!
Özellikle…
Yöneticilerini, doktor ve hemşireler ile diğer personelini, duygulu ve stresli ortamdaki sabırlı ve özverili görevleri nedeniyle kutluyoruz.
Vaktiyle…
Yüksek katlı ve yüksek kapasiteli yapılabilecek bir proje, hem en başta Acil Servis ve Poliklinik hem de diğer koşullarıyla yetersiz kalıyor.
Anne ve babaların, üzüntü ve kaygıyla geldikleri hastanede, bebeklerin ve çocukların ağlamalarını duyunca ve bakışlarını görünce, yürek zor dayanıyor.
Yer aldığı arsanın bütünselliği içerisinde, hastanenin büyütülmesi, ek binaların yapılabilmesi için uygun boş alan var, ancak…
Gerek duyulan proje için hastane yönetimince çalışmalar yapılmasına rağmen, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Nilüfer Belediyesi’yle bölgesel imar planı ihtilafı nedeniyle başlatılamıyor.
Merkezi yönetim kurumunun, kendi yerlerine yüksek getiri beklentisine dayalı düzenlemeler istediği gerekçesiyle genel bir çözümün sağlanamadığından söz ediliyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, devletin tüccar gibi davranması nedeniyle hem sağlık hem de eğitimle ilgili yeni projelerin yürütülemediğini vurguluyor.
Dörtçelik Çocuk Hastanesi için…
Acil, noktasal çözüm gerekiyor.
Sözün özü…
Halktan 3 çocuk istenirken, çocuk hastanesi ne olacak?

YILDIRIM'DA “ÇEVRECİ” İCRAAT...

Yıldırım, zor ilçedir…
Böyle demenin, farklı gerekçeleri vardır.
İlçe belediyesinin ateşten gömleğin giyildiği başkanlık koltuğunda, yeni dönemle beraber İsmail Hakkı Edebali’yi görmeye başladık.
Yaşanabilir çevre açısından, imar ve temizlik hizmetlerinin başlıca önemi bulunurken, dün yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde, 3 bin 600 ton geri dönüşebilen atık toplandı” deniliyordu.
Geçen yıl…
Yaklaşık 20 bin inşaat taditatı atığının toplandığı, ayrıca 3 bin 250 tekstil atölyesinin sanayi atıklarının kontrol altına alındığı belirtiliyor.
Evsel 168 bin ton atığın toplandığı ilçede, süpürge aracıyla da 7.7 milyon metrekare alanın temizlendiği de, açıklamada yer alıyor.

BURSA'YA VEKİLLİKTE, İLGİNÇ BİR MESAJ…

Milletvekili adayı olmak isteyenler, siyasi parti camialarında farklı adım ve yöntemlerle sahaya çıkmaya ve kendilerini göstermeye başladılar.
Bursa’nın milletvekili olmak için…
AK Parti ve CHP çoktan hareketlendi.
İl olamayan ve Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümüyle bu arzusu son bulan İnegöl, ilçeden bir CHP’linin sayesinde, il yerine konuldu.
Bursa’nın milletvekili olmak isteyen Abdullah Büyükışıklar’ın cep telefonlarına gönderdiği yeni yılın mesajında, “CHP İnegöl Milletvekili Aday Adayı” dediğini duyduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.