Hava Durumu

Halkın kararıyla Yıldırım’a kent logosu...

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2014 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 07:34
Valilik’in açıkladığı, resmi ve özel kurumlarda da kullanılmasını istediği şehir logosu, kenti yansıtmadığı, halka sorulmadığı ve meşru olmadığı gerekçesiyle tartışılırken…
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şeffaflığı ve katılımcılığı önemseyen ve esas alan bir süreçle kurumsal yeni logo çalışması başlattı.
İlk aşamayla…
Yıldırım’ı anlatan ve simgeleyen unsurların neler olabileceği, kurumsal internet sitesinden soruluyor ve seçeneklerin yanı sıra, öneriler de alınıyor.
Edebali sesleniyor…
“Söz sizde!”
Seçeneklerde, Yeşil Türbe, Cumalıkızık, Kestane, Yeşil Camii, Yıldırım Külliyesi, Teleferik, Uludağ, Emirsultan’ı görüyoruz.
Başkan’la süreci konuştuk.
Öncelikle…
Gerekçeyi anlatıyor.
“Tarihi, doğal ve kültürel özelliklere sahip, üretim ve hizmetlerle ekonomide konumu bulunan, çağdaş kentleşme hedefleri ve süreçleri konulan bir ilçeyiz. Böyle bir ilçeyi, günümüz koşulları, hedef ve oluşan süreçlerle daha iyi anlatabilecek yeni bir kent logosu olmasını arzu ediyoruz.” 
Özellikle…
Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasına değinerek, Sultan Külliyeleri olarak; Yeşil Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Emirsultan Külliyesi ve Cumalızık’ın Yıldırım’da bulunduğuna dikkati çekiyor.
Logo oluşumu ve karar süreci için de, halkın hem düşünce ve önerilerini hem de kararını önemseyen yönetim anlayışını vurguluyor.
Kurumsal çalışmayla…
Halkın düşünce ve önerilerinin de değerlendirileceğini ve aday 3 logo hazırlanacağını belirterek, “Nihai kararı alabilme yolunda, yine halkımıza soracağız.” diyor.
Kurumsal internet sitesi ve ayrıca 150 bin kişinin cep telefonuna mesajlı paylaşımlarla aday logoların arasından tercih isteneceğini söylüyor.
Halkın nihai görüşü, meclise taşınacak.
Edebali, “CHP ve MHP gruplarıyla da konuştuk. Yeni logo düşüncemiz ve sürecimiz, olumlu karşılandı” diyerek, siyasi tartışma ve polemiğin yaşanmayacağı mesajını da veriyor.

29 EKİM'LE BOZBEY'DEN “SİYASETEN” TEPKİLER!

Nilüfer Belediyesi’nin FSM Bulvarı’nda düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü, bu yıl da Bursa’nın en büyük 29 Ekim kutlaması oldu.
Yine…
Farklılık vardı.
Görevinin 4. döneminde bulunan Başkan Mustafa Bozbey, yeni dönemin lk 29 Ekim’indeki konuşmasıyla önemli mesajlar vermeyi amaçlıyordu.
Siyaseten de, dikkati çekiyordu.
Türkiye’nin sıcak gündemine değindi.
Bir şaşkınlığını vurguladı.
Halkı uyardı!
“Bizi komşularımızla kanlı bıçaklı hale getirdiler! Anaları, babaları, evlatları ağıt yakar hale getirdiler! Bizlere bu gergin ortamı yaratanlar, bazı söylemlerinde, ‘inadına barış, inadına demokrasi, inadına özgürlük!’ diyor…  
Cumhuriyet Yürüyüşü’nün engellenmek istendiğini söyledi.
Tepkisini ve mesajını duyurdu.
“Nilüfer’deki Cumhuriyet yürüyüşünü istedikleri kadar parçalamaya, bölmeye, engellemeye çalışsınlar!  Bu emeller, amacına ulaşmadı, ulaşamayacak da! Biz buradaydık, buradayız, her zaman burada olacağız!”

BU FOTOĞRAF, TARİHE GEÇTİ!

Yıldırım Belediyesi’nin ilk kez bu yıl ve yeni dönemle gerçekleştirdiği Cumhuriyet Yürüyüşü, fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasıyla beraber, yankı buldu 
29 Ekim’le…
Bursa’da özellikle CHP’nin yönetimindeki Nilüfer Belediyesi’yle anılan ve fotoğraflara yansıyan Cumhuriyet Yürüyüşü uygulaması, AK Parti’nin yönetimindeki önemli bir ilçede, Yıldırım’da da yaşanmış oluyordu.

Düzenlenmesi bile, ses getirdi.
Başkan İsmail Hakkı Edebali’yle konuştuğumuzda, “Gelecek yıl, daha büyük katılımlı ve daha coşkulu kutlama ve yürüyüş düzenleyeceğiz.” diyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.