Hava Durumu

Halk için siyaset, “böyle” mi olur?

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2014 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2014 09:25

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı, muhalif bazı siyasi partilerin gönülden uzlaşısı ve iddiası değil, AK Parti’ye karşı bir projeydi.
İhsanoğlu’nun dünyası…
AK Parti’yle aynı.
MHP’yle uyuşuyor.
Bağ kurmak…
CHP için zor.
Yanı sıra…
Diğerleri için imkânsız.
İhsanoğlu’nun Bursa’daki programında, adaylığı için öne çıkan 5 siyasi partinin yönetim kurulu üyelerinin sayıları kadar katılım; kenetlenme fotoğrafı yoktu.
Zaten…
Muhalefet kaynıyor.
Türkiye için…
Birliği ve dirliği ekmek istediğini söyleyen ortak adaya karşılık, kendi içerisinde birlik ve dirlik sorunları yaşayan bir siyasetle halk önüne çıkıldı.
CHP’de bunalım, MHP’de mutlak lider egemenliği ve DSP’de isyan hareketi yürüyordu. Diğer siyasi partilerin ise, simgesel özellikleri vardı.
Nitekim…
10 Ağustos geçti.
Muhalefet kaynadı.
Politikaları tartışılan, baskı gücü hiç olmayan, saha siyasetini yürütemeyen bir muhalefetin, herkesten oy alabilen aday projesiyle AK Parti’yi yenme hayali yine gerçekleşmedi.
Seçim sonrası…
Konuşan, coşan ve kükreyen bir AK Parti’ye karşılık, yenilince yine kenara çekilen, susan ve seçmenlerine bir şey diyeceği olmayan, özeleştiri yapmayan bir muhalefet gerçeği, tekerrür etti.
Muhalefetlik…
Bu kadar basit ve kolay olmamalı!
Bir ülkenin istikrarı için nasıl ki güçlü ve faal bir iktidara ihtiyaç varsa, istikrarın niteliği, icraatın denetimi, halk ve demokrasi için güçlü ve istikrarlı bir muhalefete de ihtiyaç var.

 

Dualar kabul oldu, kıymet bilinmiyor!

Bir gün…
Bursa’nın gündemini, en dikkati çeken şekilde ve sadece tek olarak kamuoyu gündemine taşımayı bir mesleki heyecan, önem ve özenle yürüten gazeteci olarak, bir gün İzmir’in yoluna koyulduk.
Dönemin yerel iktidarının renkli siması merhum Şemsettin Şen’le beraber, Bursa’nın “Çevre Yolu” projesine ihtiyacını, ilginç bir eylemle gündeme taşıyacaktık.
Çeşme Otoyolu’na vardığımızda, otomobili kenarda park ettik. Şen, otoyolun ortasında durdu ve ellerini gökyüzüne açarak,  “Allah’ım, Bursa’ya da çevre yolu nasip eyle!” duasını etti.
Bu dualı haberi gerçekleştirirken, yoldan geçenler de, Şen’in dua eden durumuna anlam vermekte zorlanıyordu, ancak “Otoyol Duası” manşetiyle Bursa Hakimiyet’te yayınlandığında, anlamı da, yankısı büyük olmuştu.
Artık…
Bursa Otoyolu yapıldı, epey de zaman oldu.
Kent içerisindeki Ankara-İzmir yolundan eksik olmayan kamyon ve TIR’ların varlığını ve oluşan tehdidi dikkate alırsak, yönetimsel olarak denetim ve yaptırım zafiyeti devam ediyor.
Dualar kabul oldu, kıymet bilinmiyor!

 

Şimdi, ne olacak?

Devletin 65 yaş ve üzerindekilere ücretsiz ulaşım getirmesinin, belediye ve özel hatlarda zarara neden olabilen etkisini gündeme taşımıştık.
Uygulama, yürürlükte!
Yani…
İptal veya ara çözüm yok.
Ancak…
Yürürlükteki söz konusu yasayı uygulamanın ve ayrıca yaşlılara kötü söz ve davranışlarda bulunmanın da, meşruluğu yok.
Açıkça…
Örneğin Gemlik-Küçükkumla otobüslerine asılan “65 yaş kartları geçersizdir” yazısına gereği, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü’ne düşüyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Suriye’den kaçanlara insani seferberliği varsa, kendi insanlarına da hukuki, insani sahiplenme gereği ortadadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.