Hava Durumu

Güneydoğu’yla kucaklaşmaya ‘gönül kırgınlığı’

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 04:49
Bursa’dan Diyarbakır’a uçak seferlerinin gelecek ay itibariyle durdurulmasını öğrendik ve anlayabilmek zorluk taşıyor.
Güneydoğu’yla kucaklaşmanın, ayrıca siyaseten de konuşulduğu Türkiye’de, Bursa’dan Diyarbakır’a uçakla gidebilmenin özel anlamı bulunuyor.
Bursa Diyarbakırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeymuz Şeviş’le dünkü görüşmemizde, hayret ve üzüntü ifade ediyordu.
Polemiğe izin vermek istemeyen, siyaset üstü üslupla “Uçuşların doluluk oranı iyiydi ve bu nedenle haftada 2 kez olan seferlerin artabilmesini beklerken, iptal edildi.” diyordu.
Muş ve Samsun’a seferlerin de durdurulmasına karar verilirken, başlıca göç veren kentler ile göç alan Bursa arasındaki hava köprüsü kaldırılıyor.
Erzurum ve Trabzon’un seferlerine devam edilecek, ancak bilet fiyatları, kampanyalarla da beraber, iptal kentlerden ucuz olmasına rağmen, daha yüksek doluluğa ulaşılmıyor.
Diyarbakır da, kendi coğrafi bölgesinin merkezi olmasına rağmen, Bursa’dan 1.5 saat yerine, 1.5 günle varılabilecek. 
Şeviş, “Bursa’nın da milletvekili; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’yla görüşmeye çalışıyoruz, henüz gerçekleşmedi.” bilgisini veriyordu.
Erzurum ve Trabzon, siyasette ağırlığı olan kentler ve Bursa’nın da ağırlığını koyabilmesi arzu edilen bir mesele yorumu yapılıyor.
Beklenti…
Bakan Müezzinoğlu’nun neler yapabileceğinde!

Hastanelerde ‘bayram’ bilançosu

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği,  9 günlük uzatmalı bayram tatili dönemine ait hizmet verilerini açıkladı.
Acil servislerle…
Toplam 103 bin 51 hastaya hizmet verildi.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 21 bin 600, Çekirge Devlet Hastanesi’ne 14 bin 223 ve Bursa Devlet Hastanesi’ne 13 bin 326 hasta kabulü yapıldı.

Gazetecilerin ‘Demokrasi’ mesajı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin yayınladığı gazeteye ait yeni sayıda, demokrasinin önemi ve geleceği ele alındı.
Raiba Deniz’in kaleme aldığı önsözde, “Huzurun, güvenin, adaletin ve de barışın üstün tutulduğu bir yaşam isteğimizi yineleyelim.” deniliyor.

Türkü ve şarkılar Nilüfer’de ‘barış’ için söylenecek

Nilüfer Belediyesi’nin 21 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bugün ‘Kardeş Türküler’ ve ‘Candan Erçetin’, belediye önünde saat 20:30’da ‘barış’ için söyleyecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.